search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:02
MENU CLOSE

Παπουτσής: Η οικονομική αστυνομία δεν αξιοποιείται

20.02.2012 07:54
Παπουτσής: Η οικονομική αστυνομία δεν αξιοποιείται - Media

Επιστολή με αιχμές για τις οικονομικές αρχές απέστειλε στον πρωθυπουργό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, ανεβάζοντας στα ύψη με αυτό τον τρόπο το πολιτικό θερμόμετρο στο ΠΑΣΟΚ, καθώς οι καταγγελίες του εκλαμβάνονται ως ευθείες βολές κατά του Ευ.Βενιζέλου.

Επιστολή με αιχμές για τις οικονομικές αρχές απέστειλε στον πρωθυπουργό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, ανεβάζοντας στα ύψη με αυτό τον τρόπο το πολιτικό θερμόμετρο στο ΠΑΣΟΚ.

Παρότι ο ίδιος αρνείται ότι η επιστολή αφήνει αιχμές για συγκεκριμένα πρόσωπα, εντούτοις οι αναφορές του για μη αξιοποίηση της οικονομικής Αστυνομίας προς όφελος της εθνικής οικονομίας «καθώς οι συναρμόδιες δικαστικές και οικονομικές Αρχές δεν εκμεταλλεύονται το έργο που παράγεται από την ΕΛΑΣ» εκλαμβάνονται ως ευθείες βολές κατά του εσωκομματικού του αντιπάλου για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Χρ.Παπουτσής αναφέρει ότι από το σύνολο των 133 συλληφθέντων το τελευταίο τετράμηνο για οικονομικά εγκλήματα, μόνο σε 20 επιβλήθηκαν πρωτόδικες ποινές φυλάκισης από 8 μήνες έως και 5 έτη, ενώ στη συντριπτική πλειονότητα των συλληφθέντων ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και χωρίς να τους ζητηθεί η καταβολή υψηλής εγγύησης που θα ωφελούσε οικονομικά το Δημόσιο.

Παράλληλα, καταγγέλλει πως δημόσιοι υπάλληλοι, επιφορτισμένοι να καταθέσουν ως μάρτυρες στα δικαστήρια, απουσιάζουν κατά την εκδίκαση των υποθέσεων.
Τέλος ο υπουργός Προστασία του Πολίτη προτείνει οι αρμόδιες κρατικές οικονομικές υπηρεσίες να ασκούν οικονομική εποπτεία στις επιχειρήσεις των συλληφθέντων όπως επίσης και να δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών ακόμη και πριν από τη σύλληψή τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01