search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:22
MENU CLOSE

Στους 34 οι νεκροί μετά την κατάρρευση φράγματος στη Βραζιλία– Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι (Video)

27.01.2019 08:40
Αυγενάκης: Η παραίτηση Μπραουδάκη δεν έγινε αποδεκτή - Media

 

Οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, όταν χείμαρρος λάσπης και νερού σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του μετά την κατάρρευση, χθες, Παρασκευή, φράγματος του μεταλλευτικού κολοσσού Vale στην νοτιοανατολική χώρα. Οι ελπίδες για τον εντοπισμό των σχεδόν 300 αγνοουμένων μειώνονται συνεχώς, ενώ και η βροχή δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση των σωστικών συνεργείων.

Περίπου 200 άνθρωποι διασώθηκαν, όμως οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι υπόλοιποι σβήνουν όσο περνούν οι ώρες, παρά τις εντατικές έρευνες των σωστικών συνεργείων.

“Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, οι πιθανότητες να βρούμε επιζώντες είναι ελάχιστες. Πιθανότατα θα ανασύρουμε μόνο πτώματα”, είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Ρομέου Ζέμα.

Σύμφωνα με τον Αβιμάρ ντε Μέλο Μπαρσέλος, τον δήμαρχο της πόλης Μπρουματζίνιου, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται ότι θα αυξηθεί δραματικά. Οι διασώστες επικεντρώνουν τις έρευνές τους σε τέσσερα σημεία όπου ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη επιζώντες. Μεταξύ αυτών είναι και μια καφετέρια η οποία θάφτηκε στις λάσπες και όπου γευμάτιζαν πολλοί εργαζόμενοι την ώρα του δυστυχήματος. Στην περιοχή μεταφέρονται, από το Ρίο ντε Ζανέιρο, και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη διάσωση των ανθρώπων.

Συνολικά 13 ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή, με τους διασώστες να προσπαθούν να εντοπίσουν από αέρος τους παγιδευμένους ανθρώπους.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:20