03/04/2020 03:02:05

Την αύξηση του κατώτατου μισθού, χαιρετίζει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων

Στο μισό η παρακράτηση για συνταξιούχους που εργάζονται - Media

 

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, χαιρετίζει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC), Λούκα Βισεντίνι, τονίζοντας, ωστόσο, την ανάγκη επαναφοράς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι -καταρχήν- θετική είδηση για τους εργαζόμενους, ιδίως για τους Έλληνες εργαζόμενους που υπέστησαν τεράστιες περικοπές μισθών στο πρόσφατο παρελθόν. Ωστόσο, η διατήρηση βαριάς φορολογίας και η μείωση του αφορολόγητου ορίου ακόμη και για τους πολύ φτωχούς θα μειώσει τον αντίκτυπο αυτής της ελάχιστης αύξησης των μισθών. Ο νέος ελάχιστος μισθός των 650 ευρώ έχει καθοριστεί από τη νομοθεσία. 

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα χρειάζονται την αποκατάσταση του δικαιώματος των κοινωνικών εταίρων να καθορίζουν τους κατώτατους μισθούς και τους μισθούς μέσω ελεύθερων και αυτόνομων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Οι εθνικοί κοινωνικοί εταίροι πρέπει να είναι σε θέση να συνάψουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως έκαναν πριν από την κρίση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC).

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.