search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:20
MENU CLOSE

Μόνο ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή λόγω ετερόκλητης πλειοψηφίας

30.01.2019 13:54
Μόνο ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή λόγω ετερόκλητης πλειοψηφίας - Media

 

Σε παράγοντα καθημερινής φθοράς φαίνεται πως εξελίσσονται οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, λόγω της ετερόκλητης πλειοψηφίας.

Η αρχή έγινε με την ονομαστική ψηφοφορία το πρωί της Τετάρτης στην Επιτροπή ΔΕΚΟ για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει θετική γνωμοδότηση στο πρόσωπο του Παντελή Κυπριανού, ως νέου επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Η επιτροπή είχε γνωμοδοτικό χαρακτήρα και σε αυτή ο υποψήφιος απέσπασε 10 θετικές ψήφους αλλά 11 αρνητικές και ουδέτερες, δίνοντας χώρο στην αντιπολίτευση να κάνει λόγο για πολιτικό πρόβλημα της κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας.

Η συνέχεια δόθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας με την Νίκο Βούτση να ανακοινώνει επίσημα ότι πλέον όλα τα νομοσχέδια θα ψηφίζονται με ονομαστική ψηφοφορία ώστε δίνεται η δυνατότητα και στους ανεξαρτήτους βουλευτές να τοποθετούνται ξεχωριστά.

«Προς ώρας αυτή είναι η σύνθεση της Βουλής. Είναι φανερό πως εάν συνεχίσει το συγκεκριμένο αριθμητικό δεδομένο, τα νομοσχέδια θα τίθενται σε ονομαστική διότι προφανώς πρέπει να τοποθετούνται και οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Είναι μια νέα πρακτική που δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνηση στηρίζεται απολύτως στην πλειοψηφία του κοινοβουλίου».

Τέλος ο Νίκος Βούτσης άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανή μια διεύρυνση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εξομαλυνθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέχρι τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:19