search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:03
MENU CLOSE

Ροχανί: Η Ουάσινγκτον θέλει να ανατρέψει τον Mαδούρο

02.02.2019 13:20
Ιράν: Διάγγελμα Ροχανί στον λαό εντός της ημέρας - Media

 

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν την “παγκόσμια ηγεμονία” και κατήγγειλε την Ουάσινγκτον ότι επιχειρεί να ανατρέψει τον σύμμαχο της Τεχεράνης, τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

“Οι Αμερικανοί είναι βασικά εναντίον όλων των δημοφιλών επαναστάσεων και των ανεξάρτητων χωρών και επιδιώκουν την παγκόσμια ηγεμονία καταπιέζοντάς τες”, είπε ο Ροχανί σε συνάντησή του με τον νέο απεσταλμένο της Τεχεράνης στη Βενεζουέλα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο IRNA.

Το Ιράν, το οποίο τελεί υπό την πίεση των κυρώσεων που του επέβαλε εκ νέου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έχει εκφράσει την υποστήριξή του προς τον Μαδούρο, ο οποίος δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ να παραιτηθεί. Η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία έχουν επίσης στηρίξει τον Μαδούρο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό ηγέτη της Βενεζουέλας. Οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν κάνει το ίδιο, ενώ κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κρατώντας ωστόσο αποστάσεις, έχουν επίσης υποστηρίξει τον Γκουαϊδό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30