28/03/2020 23:54:26

Βρούτσης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού έγινε με λάθος τρόπο

Παράταση στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία ανακοίνωσε ο Βρούτσης - Media

 

Προβληματισμένος από τον τρόπο που έγινε η αύξηση του κατώτατου μισθού εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ.

«Ο τρόπος που έγινε η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι λάθος», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως ο νόμος του «προέβλεπε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να συναρτάται με τις δυνατότητες της οικονομίας. Η αύξηση για μένα έπρεπε να γίνει με τον εξής τρόπο. Έπρεπε να ξεκινήσει 1/1 του 2017 », είπε.

«Φοβάμαι ότι έτσι όπως έγινε η αύξηση του κατώτατου μισθού θα οδηγήσει στην επιβράδυνση αποκλιμάκωσης της ανεργίας», συνέχισε και υπενθύμισε πως η αποκλιμάκωση της ανεργίας ξεκίνησε το 2013.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της αύξησης το κατώτατου μισθού. Έπρεπε όμως να είναι μεγαλύτερη και με πιο ήπιο τρόπο. Η σημερινή αύξηση του κατώτατου μισθού θα έπρεπε να συνδυάζεται με μείωση φόρων και εισφορών», επισήμανε ο Γιάννης Βρούτσης. 

Αναφερόμενος δε στη μείωση του αφορολόγητου ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε πως «Η Νέα Δημοκρατία θα επαναξιολογήσει όλο το πλαίσιο και το μίγμα της οικονομικής πολιτικής. Θα μειώσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα. Υπάρχει ένα κομμάτι που χρειάζεται διαπραγμάτευση και ένα κομμάτι που δεν χρειάζεται. Το πάνω από το 3,5% είναι μη διαπραγματεύσιμο» και συνέχισε: «Είναι μέσα στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης το θέμα του αφορολόγητου. Αυτός ο νόμος είναι ήδη ψηφισμένος. Θα ήταν πολύ πρόχειρο να πω ότι αύριο βγαίνουμε και το καταργούμε. Αυτός ο νόμος καταψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν συμφωνούμε με την μείωση του αφορολόγητου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.