search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:45
MENU CLOSE

Βρούτσης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού έγινε με λάθος τρόπο

03.02.2019 09:16
Βρούτσης: Έκτακτη ενίσχυση σε 105.818 συνταξιούχους - Media

 

Προβληματισμένος από τον τρόπο που έγινε η αύξηση του κατώτατου μισθού εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ.

«Ο τρόπος που έγινε η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι λάθος», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως ο νόμος του «προέβλεπε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να συναρτάται με τις δυνατότητες της οικονομίας. Η αύξηση για μένα έπρεπε να γίνει με τον εξής τρόπο. Έπρεπε να ξεκινήσει 1/1 του 2017 », είπε.

«Φοβάμαι ότι έτσι όπως έγινε η αύξηση του κατώτατου μισθού θα οδηγήσει στην επιβράδυνση αποκλιμάκωσης της ανεργίας», συνέχισε και υπενθύμισε πως η αποκλιμάκωση της ανεργίας ξεκίνησε το 2013.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της αύξησης το κατώτατου μισθού. Έπρεπε όμως να είναι μεγαλύτερη και με πιο ήπιο τρόπο. Η σημερινή αύξηση του κατώτατου μισθού θα έπρεπε να συνδυάζεται με μείωση φόρων και εισφορών», επισήμανε ο Γιάννης Βρούτσης. 

Αναφερόμενος δε στη μείωση του αφορολόγητου ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε πως «Η Νέα Δημοκρατία θα επαναξιολογήσει όλο το πλαίσιο και το μίγμα της οικονομικής πολιτικής. Θα μειώσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα. Υπάρχει ένα κομμάτι που χρειάζεται διαπραγμάτευση και ένα κομμάτι που δεν χρειάζεται. Το πάνω από το 3,5% είναι μη διαπραγματεύσιμο» και συνέχισε: «Είναι μέσα στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης το θέμα του αφορολόγητου. Αυτός ο νόμος είναι ήδη ψηφισμένος. Θα ήταν πολύ πρόχειρο να πω ότι αύριο βγαίνουμε και το καταργούμε. Αυτός ο νόμος καταψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν συμφωνούμε με την μείωση του αφορολόγητου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01