search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:57
MENU CLOSE

Αναγνωρίζετε τον μοντέρ στο «Λούφα και Παραλλαγή» – Είναι φέτος υποψήφιος για όσκαρ (Photos)

04.02.2019 07:30
Αναγνωρίζετε τον μοντέρ στο «Λούφα και Παραλλαγή» - Είναι φέτος υποψήφιος για όσκαρ (Photos)  - Media

Στην εξαιρετική ταινία του Νίκου Περάκη που γυρίστηκε το 1984, «Λούφα και Παραλλαγή» κάποια στιγμή την ώρα που γίνεται το μοντάζ στις μονταζιέρες της ΥΕΝΕΔ, εμφανίζεται μέσα στο δωματιάκι ο αντισυνταγματάρχης Κατσάμπελας και επιπλήττει τον μοντέρ επειδή καπνίζει μέσα στον χώρο όπου υπάρχουν εύφλεκτα υλικά.

Ο μοντέρ πράγματι κόβει και ράβει στη μονταζιέρα το φιλμ και με το ένα του χέρι κρατάει ένα πιπέτο και καπνίζει. Ο μοντέρ της ταινίας είναι πραγματικός μοντέρ.

Για την ακρίβεια είναι ο μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης ο οποίος 35 χρόνια μετά, εφέτος δηλαδή, είναι από τους καλύτερους μοντέρ του κόσμου και είναι και υποψήφιος για όσκαρ στο μοντάζ στην ταινία του Λάνθιμου «Ευνοούμενη».

Πριν κερδίσει την υποψηφιότητα για όσκαρ, ο Μαυροψαρίδης ή Μαυροψαλίδης στη Λούφα και Παραλλαγή, κέρδισε το βραβείο της Αμερικανικής Ενωσης Μοντέρ για την «Ευνοούμενη».

Ο Μαυροψαρίδης είναι ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει υποψηφιότητα σε όσκαρ για μοντάζ.

Είναι απόφοιτος του London Film School. Στην Ελλάδα έχει βραβευθεί για το μοντάζ των ταινιών μικρού μήκους «Κοινό-Στόχος» (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1988) και «Half-Board Heaven» (Ionian Digital Film Festival 2013) καθώς και για τις μεγάλου μήκους «Σκιάχτρα» (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1984) και «Πολίτικη Κουζίνα» (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Κρατικό βραβείο Μοντάζ 2003). Επίσης έχει βραβευθεί με το βραβείο Μοντάζ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τις ταινίες «Κυνόδοντας» (2009) και «Ο Εχθρός μου» (2013). Όλες οι ταινίες τις οποίες έχει υπογράψει ως μοντέρ έχουν σημαντικές διακρίσεις και συμμετοχές στα μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ (Βενετίας, Καννών): «Μ’ Αγαπάς», «Hardcore», «Κινέττα», «Κυνόδοντας» και «Άλπεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:53