search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:02
MENU CLOSE

Πώς απέδρασε ένας από τους πιο γνωστούς δολοφόνους κατά συρροή της Αμερικής περπατώντας έξω από την πύλη της φυλακής (Photos)

05.02.2019 16:43
Πώς απέδρασε ένας από τους πιο γνωστούς δολοφόνους κατά συρροή της Αμερικής περπατώντας έξω από την πύλη της φυλακής (Photos) - Media

 

Ο Ted Bundy είναι ένας από τους πιο γνωστούς δολοφόνους κατά συρροή της Αμερικής και τα βάναυσα εγκλήματά του εξακολουθούν να τρομοκρατούν τους ανθρώπους για πάνω από 40 χρόνια.

Ομολόγησε ότι σκότωσε τουλάχιστον 30 νεαρές γυναίκες από τη δεκαετία του ’70, χρησιμοποιώντας συχνά την καλή του εμφάνιση και τη γοητεία του για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Ωστόσο, παρά τα φρικτά εγκλήματά του που τρομοκράτησαν πολλές γυναίκες ώστε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κατόρθωσε να δραπετεύσει δύο φορές μετά τη σύλληψή του.                                       

Την πρώτη φορά κατάφερε να ξεφύγει από ένα παράθυρο του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος μιας ακρόασης, αλλά τη δεύτερη φορά είχε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που είχε ως αποτέλεσμα να περπατήσει απλά και να βγει από την πόρτα της φυλακής.

Πέρασε μήνες σχεδιάζοντας τη διαφυγή του και κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 500 δολάρια σε μετρητά με τη βοήθεια επισκεπτών του στη φυλακή, συμπεριλαμβανομένης της νεότερης συζύγου του Carole Ann Boone.

Στη συνέχεια, άρχισε να χάνει βάρος. Επιπλέον, κατάφερε να αποσπάσει μια λεπίδα από έναν άλλο κρατούμενο.

Ξεκίνησε να εργάζεται χρησιμοποιώντας τη λεπίδα για να σκάψει μια τρύπα στην οροφή του κελιού του. Επέλεξε την 30η Δεκεμβρίου 1977 για τη διαφυγή του καθώς η φυλακή έχει ελάχιστο προσωπικό κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Έβαλε βιβλία στο κρεβάτι του και τα κάλυψε με την κουβέρτα του, ώστε να έμοιαζε ότι να κοιμόταν και τράβηξε τον εαυτό του μέσα από την τρύπα στην οροφή. Όταν άνοιξε τελείως η τρύπα στην οροφή του κελιού του, μπόρεσε και ανέβηκε στον επάνω όροφο, στο προσωπικό διαμέρισμα του επικεφαλής φυλακή και έκλεψε ρούχα από εκεί.

Στη συνέχεια, κατάφερε να βγει από το διαμέρισμα και από τη φυλακή, περπατώντας έξω από την μπροστινή πύλη της φυλακής. Έκλεψε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια μπήκε σε ένα λεωφορείο, φτάνοντας στο Ντένβερ όπου κατάφερε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο.

Έφτασε το μεσημέρι της επόμενης μέρας, όταν το προσωπικό της φυλακής συνειδητοποίησε ότι είχε φύγει – μέχρι τότε βρισκόταν πάνω από 1.000 μίλια μακριά στο Σικάγο.

Τότε κατάφερε να δολοφονήσει άλλες τρεις γυναίκες στη Φλόριντα. Οι δολοφονίες δεν συνδέθηκαν με αυτόν και η αστυνομία άρχισε να κυνηγάει τον επιτιθέμενο.

Ο Bundy συνελήφθη τελικά στις 15 Φεβρουαρίου, όταν ένας αστυνομικός τον σταμάτησε για έλεγχο σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.

Η δίκη του μεταδόθηκε τον Ιούνιο του 1979.

Κρίθηκε ένοχος για τις δολοφονίες και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Πέρασε σχεδόν δέκα χρόνια σε ειδική μονάδα της φυλακής πριν εκτελεστεί στην ηλεκτρική καρέκλα στις 24 Ιανουαρίου 1989.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01