search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:33
MENU CLOSE

Εχθρός της Μπαρτσελόνα και «καρτάκιας» ο διαιτητής του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (Video)

06.02.2019 15:15
Εχθρός της Μπαρτσελόνα και «καρτάκιας» ο διαιτητής του ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Video) - Media

 

Ο 35χρονος Ισπανός διαιτητής, Χιλ Μανθάνο, ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στην μάχη για τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Γεννημένος στις 4 Φεβρουαρίου 1984 στην Εξτρεμαδούρα, ο Ισπανός είναι διεθνής από το 2014, ενώ είναι γνωστός για τα φίλαθλα αισθήματά του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ίσως δεν είναι τυχαίο που έγινε υπαίτιος διαμάχης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Τζιρόνα που έληξε 2-2, με τον Λιονέλ Μέσι να τον βρίζει και να αρνείται να του σφίξει το χέρι μετά το τέλος του παιχνιδιού.

 

Στο παρελθόν είχε αποβάλει με ευκολία τον Νεϊμάρ σε ένα ματς με τη Μάλαγα επειδή (όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα) ο Βραζιλιάνος τον χειροκρότησε ειρωνικά με αποτέλεσμα ο νυν αστέρας της Παρί να μην παίξει στο επερχόμενο clasico, ενώ σε έναν ημιτελικό Κυπέλλου με την Ατλέτικο είχε αποβάλει τον Λουίς Σουάρες στερώντας του την παρουσία στον τελικό με τη Σεβίλλη.

Πέρα από την «έχθρα» που έχει αναπτύξει με την Μπαρτσελόνα όμως, ο Χιλ Μανθάνο Χεσούς ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος Ισπανός διαιτητής το 2018, ενώ από τον περασμένο Μάιο ανήκει στην ελίτ κατηγορία διαιτητών της UEFA!

Είναι ο πρώτος Ισπανός ρέφερι που διαιτήτευσε αγώνα με την βοήθεια του VAR, και στο προσεχές ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής θα έχει ως βοηθούς, τους συμπατριώτες του, Ραούλ Καμπανέρο Μαρτίνεζ και Ντιέγκο Σεβίγια Μπαρμπέρο, ενώ τέταρτος θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Είναι έμπειρος διαιτητής με 129 ματς στη La Liga και ήδη μέσα στο 2019 έχει σφυρίξει τέσσερα παιχνίδια, δυο για το ισπανικό πρωτάθλημα (Μπαρτσελόνα – Έιμπαρ 3-0 και Εσπανιόλ – Ρεάλ 2-4) και δυο για το Copa del Rey (Ρεάλ -Λεγανές 3-0 και Χετάφε – Βαλένθια 1-0).

Συνολικά έχει διευθύνει (σε όλες τις διοργανώσεις) 19 παιχνίδια έχοντας μοιράσει 102 κίτρινες κάρτες και δυο απευθείας αποβολές.

Στην καριέρα του έχει σφυρίξει τέσσερα ματς Champions League, οκτώ ματς Europa League και τρία ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ διεύθυνε και το ΑΕΚ – Μπριζ 3-0 τον Αύγουστο του 2017 για τα playoffs του Europa League.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:33