search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:59
MENU CLOSE

Βρυξέλλες: Η Ελλάδα καθυστερεί την εφαρμογή των προαπαιτούμενων

06.02.2019 15:24
Κορωνοϊός-Ευρωζώνη: Μικρότερη ύφεση 7,8% φέτος, αλλά και μικρότερη ανάπτυξη 5,3% το 2021 - Media
 
Στο Eurogroup του Μαρτίου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP) στη βάση της αξιολόγησης από τους θεσμούς για την εφαρμογή των συμφωνημένων δράσεων.
 
Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες για το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας (11/02), η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, ωστόσο έκανε σαφές ότι η χώρα υπολείπεται σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των προαπαιτούμενων, «όλοι το γνωρίζουν αυτό».
 
Οι 16 συμφωνημένες δράσεις, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης, δεν έχουν ολοκληρωθεί και συνδέονται με την εκταμίευση σχεδόν 750 εκατ. ευρώ από κέρδη επί ομολόγων. Η απόφαση για την εκταμίευση θα ληφθεί τελικά μετά την επόμενη έκθεση των θεσμών για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στις 27 Φεβρουαρίου και συγκεκριμμένα στο Eurogroup του Μαρτίου.
 
Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τον ίδιο, η ατζέντα του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας θα είναι «μικρή» και ένα από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τους υπουργούς θα είναι ο ξεχωριστός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η συζήτηση αναμένεται να γίνει σε «υψηλούς τόνους» καθώς το συγκεριμένο έργο δεν έχει προχωρήσει σημαντικά.
 
Πηγή: economy365.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01