search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:23
MENU CLOSE

H Σόφια απειλεί τα Σκόπια: Εφαρμόστε τις δεσμεύσεις σας ή δεν θα γίνετε μέλος του ΝΑΤΟ

07.02.2019 14:59
H Σόφια απειλεί τα Σκόπια: Εφαρμόστε τις δεσμεύσεις σας ή δεν θα γίνετε μέλος του ΝΑΤΟ - Media

 

Τη σαφή προειδοποίηση ότι αν η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Σόφιας και της Αθήνας, δεν θα της επιτραπεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ έστειλε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ μιλώντας σε ραδιόφωνο της χώρας του.

Ο Καρακατσάνοφ, ένας ακόμα Βούλγαρος αξιωματούχος που στέλνει σκληρά μηνύματα στα Σκόπια, τόνισε ότι «αν η ΠΓΔΜ επιθυμεί να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Βουλγαρίας και της Ελλάδας».

Προσέθεσε ότι αυτό σημαίνει την εξάλειψη των εδαφικών διεκδικήσεων και των παραποιήσεων της ιστορίας και τόνισε ότι μόνο όταν η πραγματική ιστορία της Μακεδονίας αντικαταστήσει την 70ετή πλαστογραφία στα σχολικά βιβλία, θα πειστεί η Βουλγαρία ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.
 
«Η ΠΓΔΜ βιάζεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ επειδή, όπως πολλοί Βούλγαροι πολιτικοί πριν από 20 χρόνια, πιστεύει αφελώς ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα λύσει σχεδόν αυτόματα όλα τα προβλήματά της. Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είναι μια ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά χωρίς τη συμμετοχή και την προθυμία από πλευράς της ΠΓΔΜ κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να τα λύσει -ούτε οι Βρυξέλλες ούτε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ούτε κανένα άλλο κράτος μέλος, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας», είπε χαρακτηριστικά ο Καρακατσάνοφ.
 
Πηγή: Focus
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:23