21/02/2020 06:24:00

Τσελέντης: Σε ποιες περιοχές προβλέπει μεγάλο σεισμό τις επόμενες μέρες (Videos)

Προειδοποίηση Τσελέντη: Σχολεία κινδυνεύουν με κατάρρευση σε περίπτωση σεισμού - Media

 

Για τη σεισμική δραστηριότητα στην Δυτική Ελλάδα μίλησαν οι σεισμολόγοι Ευθύμης Λέκκας και Ακης Τσελέντης στο Open TV.

Υπάρχει όλη η επιστημονική κοινότητα και έχουμε δύο απέναντί μας, δήλωσε ο Ευθύμης Λέκκας για την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους σεισμολόγους.

Ακόμη, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να πανικοβάλλεται ο κόσμος από όσα διέρρευσε το ΒΑΝ για το ότι ο σεισμός της Πρέβεζας δεν ήταν ο μεγάλος που θα δώσει η ευρύτερη περιοχή κι ότι το κάνουν για αυτοπροβολή.

Από την πλευρά του, ο Άκης Τσελέντης ισχυρίστηκε ότι ο σεισμός της Πρέβεζας δεν ήταν ο κύριος κι ότι το επόμενο δίμηνο μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό η περιοχή και εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Λέκκα, κατηγορώντας ότι αυτός και οι υπόλοιποι που βρίσκονται… απέναντι, σπείρουν τον πανικό, διαρρέοντας τις μελέτες.

Ο Άκης Τσελέντης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε παρατηρήσει επιταχυνόμενη σεισμικότητα στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ενημερώσουμε τους αρμόδιους, ωστόσο, κάκιστα, ο κ. Λέκκας, που δεν είναι σεισμολόγος κι ο κ. Μακρόπουλος ενημερώνουν την Πολιτεία και κάνουν κάτι ασκήσεις, που μπαίνει ο πυροσβέστης στην άσκηση και βγαίνει στην πλατεία μετά και λέει «θα γίνει σεισμός» κι επικρατεί πανικός στην Δυτική Ελλάδα.

Το 2008 με 5 Ρίχτερ είχαμε νεκρούς. Αν ήταν πιο κοντά ο σεισμός της Πρέβεζας, θα είχαμε πάλι. Το δια ταύτα είναι το εξής: Πολύ φοβάμαι ότι ο σεισμός της Πρέβεζας δεν είναι ο μεγάλος. Θα πρέπει η πολιτεία να ελέγξει τα σπίτια τα σχολεία. Είναι σάπια. Αν λάβει ο κόσμος τα στοιχειώδη μέτρα, δεν θα έχει πρόβλημα. Θα πρέπει να προστατέψουμε και τον τουρισμό και να μην βγαίνει ο Λέκκας να κάνει σπέκουλα και να μην λειτουργεί με προσωπικό όφελος».

Αναφερόμενος στο ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο», είπε: «Για έναν δύο μήνες, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Βορειοδυτική Πελοπόννησος, Κεντρικό Ιόνιο, Πρέβεζα, Κεφαλονιά, όλες αυτές

Ευθύμης Λέκκας: Να μην ανησυχεί ο κόσμος

«Αυτό που έχουμε είναι 19 κορυφαίοι επιστήμονες που συμβάλουν στην αντισεισμική θωράκιση της χώρας, ουσιαστικά γνωμάτευσαν ότι όλα αυτά τα οποία γίνονται, γίνονται για λόγους σκοπιμότητας. Αυτό που επιτυγχάνουν είναι να διασπείρουν πανικό στον κόσμο και να μην έχουν την κοινωνική ευθύνη. Διατείνονται ότι κάνουν προγνώσεις, ενώ δεν κάνουν προγνώσεις εδώ και δεκαετίες και με βάση αυτά τα δεδομένα προσπαθούν να εκμαιεύσουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έρευνες και κονδύλια», τόνισε ο Ευθύμης Λέκκας και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει τίποτα να κρύψουμε. Αυτό που υπάρχει είναι ότι υπάρχει μια διαδικασία προβολής των συγκεκριμένων σεισμολόγων. Το ξέρουμε ότι η Δυτική Ελλάδα είναι η πιο σεισμογενής στην Ευρώπη. Τι μας λένε λοιπόν; Μην ανησυχεί ο κόσμος. Προβάλουν τους εαυτούς τους και να απαιτούν κάποια πράγματα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.