search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:13
MENU CLOSE

«Χείμαρρος» η Παπαρήγα για το Σύνταγμα: «Δίνεται μέχρι και δυνατότητα ξένης επέμβασης για να προστατευθεί η κυρίαρχη τάξη»

12.02.2019 16:51
paparhga.jpg

 

Η φιλολογία για τη σημασία της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος απευθύνεται στο λαό, στον οποίο λένε ότι πέραν της λήψης κάθε μέτρου για την εξασφάλιση της σταθερότητας τού «βάρβαρου, ταξικού, εκμεταλλευτικού αστικού πολιτικού συστήματος» πρέπει και ο ίδιος να φοβάται την κυβερνητική ή πολιτική αστάθεια, επισήμανε στην ομιλία της στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας «εμείς, αντίθετα, του λέμε να μην την φοβάσαι, με όρους βεβαίως κινήματος». «Ο λαός πρέπει με την αντεπίθεση του, με την όξυνση της ταξική πάλης να καταφέρνει χτυπήματα όχι μόνο στη διακυβέρνηση, αλλά γενικότερα στο πολιτικό σύστημα, να το μετατρέπει σε ασταθές, γιατί τότε μόνο μπορεί, να επιβάλλει ίσως κάποιες κατακτήσεις και βεβαίως τραβώντας τον δρόμο στην ριζική ανατροπή του» προσέθεσε.

Σημείωσε ότι η φιλολογία που γίνεται από όλα τα κόμματα για την πολιτική σταθερότητα έχει και το στοιχείο της πρόληψης και του φόβου καθώς «εκεί που υπήρχε το τέλμα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να φουντώσει το κίνημα και η λαϊκή αντεπίθεση». Είπε ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας είναι πολύ κατοχυρωμένο και μόνο ο λαός μπορεί να το ανατρέψει.

Ανέφερε ότι στη συνταγματική αναθεώρηση υπάρχουν «αμετακίνητα» άρθρα όπως το άρθρο 48 περί “κατάστασης πολιορκίας”, βάσει του οποίου «σε συνθήκες που κινδυνεύει η εδαφική ακεραιότητα της χώρας καταργείται η δράση του λαού». Και σημείωσε ότι στο άρθρο 48 δεν προστέθηκε άρθρο βάσει του οποίου η κυβέρνηση να έχει το δικαίωμα επίταξης, λιμανιών, αεροδρομίων, ξένων στρατιωτικών βάσεων και τεράστιων αποθηκών τροφίμων και άλλων μέσων για να μην πεινάσει ο λαός. «Άρα το άρθρο 120 “η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων”, ένα πράγμα λέει: όταν κινδυνεύουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών, πρέπει ο λαός να προστρέξει να τα σώσει και όταν δεν το κάνει αυτό θα απαγορεύεται η δράση του» προσέθεσε.

Αναφερόμενη στα άρθρα 27 και 28 τόνισε ότι επί της ουσίας δίνεται το δικαίωμα σε διακρατικές ενώσεις «ακόμα και στρατιωτικής επέμβασης στην Ελλάδα αν απειλούνται τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης», υπενθυμίζοντας επίσης ότι η νέα δομή του ΝΑΤΟ του δίνει το δικαίωμα αποστολής στρατού σε κράτος-μέλος αν απειλούνται τα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ευρωστρατό. Προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θωρακίζει το αστικό πολιτικό σύστημα προσθέτοντας και τον «αριστερό» φόβο ότι «αν συγκρουστούμε και βρεθούμε έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ χαθήκαμε».

«Το Σύνταγμα θα γίνει πιο αυταρχικό, πιο αντιδραστικό» είπε η Α. Παπαρήγα ενώ αναφερόμενη στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη «λαϊκή εκπροσώπηση», είπε ότι «εμείς μιλάμε για λαϊκή κυριαρχία, λαϊκή εξουσία» και πως «καλούμε τον ελληνικό λαό όχι απλώς να αμφισβητήσει αυτό το πολιτικό σύστημα, αλλά με την πάλη του να επιδιώξει την ανατροπή του».

Είπε ότι ο εθνικισμός και ο ρατσισμός είναι γεννήματα του ίδιου του συστήματος και «όταν δεν είναι πολύ ισχυρά είναι πάρα πολύ βολικά για αναπαραγωγή πλαστών διαχωριστικών γραμμών».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν είχε ούτε την τόλμη να προχωρήσει στον πλήρη διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ενώ στο άρθρο 16 θα έπρεπε να καταργηθεί κάθε ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

«Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να θωρακίσετε το αστικό πολιτικό σύστημα από την ανάκαμψη και αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος. Δεν θα το καταφέρετε» κατέληξε η Α. Παπαρήγα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01