search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:04
MENU CLOSE

Ο δημοφιλής «επιθεωρητής Μονταλμπάνο» διχάζει την Ιταλία με μήνυμα υπέρ των προσφύγων – Tweet έκπληξη από Σαλβίνι

13.02.2019 09:41
Ο δημοφιλής «επιθεωρητής Μονταλμπάνο» διχάζει την Ιταλία με μήνυμα υπέρ των προσφύγων - Tweet έκπληξη από Σαλβίνι - Media

 

Ο πιο διάσημος επιθεωρητής της Ιταλίας στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς έστειλε μήνυμα υπέρ των προσφύγων, προκαλώντας την οργή των οπαδών του Σαλβίνι και προκαλώντας πρωτοφανή διχασμό.

Στο επεισόδιο που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ο Σικελός επιθεωρητής τον οποίο ενσαρκώνει ο ηθοποιός Λούκα Τσινγαρέτι, πηδά στη θάλασσα για να ανασύρει το πτώμα ενός μετανάστη που πνίγηκε προσπαθώντας να φτάσει την ακτή.
Σε άλλη σκηνή φωνάζει στους συνεργάτες του «Αρκετά με το παραμύθι ότι τρομοκράτες του ISIS ταξιδεύουν μαζί με τους πρόσφυγες στη βάρκα».

Το επεισόδιο είδαν περισσότεροι από 11 εκατ. τηλεθεατές και αμέσως ξέσπασαν αντιδράσεις. Πολλοί ήταν αυτοί που υπερασπίστηκαν τη σειρά αλλά και χιλιάδες της επιτέθηκαν σφοδρά.

Ο ηθοποιός, του οποίου ο αδερφός είναι περιφερειάρχης στο Λάτιο και ηγετικό στέλεχος του δημοκρατικού κόμματος, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι μετανάστες βρίσκονταν πάντα μέσα στη θεματολογία και των βιβλίων του Σικελού συγγραφέα και σεναριογράφου Αντρέα Καμιλιέρι.   

Ο 91χρονος συγγραφέας σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει πρόσφατα ότι «έχω γράψει για την απελπισία τους. Αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν από πολέμους. Η Ιταλία μετατρέπεται σε μία χώρα που κινείται γοργά προς τα πίσω, όπως οι γαρίδες. Αυτή η ομοψυχία γύρων από τον Σαλβίνι μου θυμίζει την ομοψυχία γύρω από τον Μουσολίνι.»

Ωστόσο ο Σαλβίνι που έχει χτίσει την πολιτική του καριέρα πάνω στις σκληρές θέσεις στο μεταναστευτικό, δεν σήκωσε το γάντι όπως πολλοί περίμεναν.

Αντιθέτως, αναγνωρίζοντας την δημοφιλία του χαρακτήρα και σε μία προσπάθεια να εμφανιστεί πιο συστημικός, τουίταρε «Αγαπώ τον Μονταλμπάνο» και τίποτε άλλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:03