19/02/2020 03:57:50

Βιβλίο-σοκ: Τέσσερις στους πέντε ιερείς είναι γκέι

Βιβλίο-σοκ: Τέσσερις στους πέντε ιερείς είναι γκέι - Media
 
Στοιχεία-σοκ σχετικά με την ομοφυλοφιλία μεταξύ των κληρικών αποκαλύπτει νέο βιβλίο το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.
 
Συγκεκριμένα, το βιβλίο με τον εύγλωττο τίτλο «Στην ντουλάπα του Βατικανού», γραμμένο από τον Γάλλο δημοσιογράφο Φρεντερίκ Μαρτέλ, ο οποίος πραγματοποίησε έρευνα τεσσάρων ετών, ισχυρίζεται ότι το 80% των ιερέων που εργάζονται στο Βατικανό είναι γκέι.
Η έκδοση του «εκρηκτικού» βιβλίου συμπίπτει με την έναρξη ενός συνεδρίου στο Βατικανό, με αντικείμενο τη σεξουαλική κακοποίηση, στο οποίο έχουν προσκληθεί επίσκοποι από όλο τον κόσμο.
 
Ο συγγραφέας στο 570 σελίδων βιβλίο ισχυρίζεται ότι μερικοί από τους πλέον σκληρούς κατήγορους της ομοφυλοφιλίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας είναι ομολφυλόφιλοι, αν και ενδεχομένως όχι ενεργοί.
 
Τα στοιχεία του βιβλίου προέρχονται από την ανάλυση 1.500 συνεντεύξεων, μεταξύ των οποίων και από 41 καρδινάλιους, 52 επισκόπουλος, 45 παπικούς πρέσβεις, 11 μέλη της Ελεβτικής Φρουράς και περισσότερους από 200 ιερείς.
 
Από τις συνεντεύξεις προκύπτει ότι ο κανόνας που επικρατεί είναι αυτός της «ντουλάπας» (δηλαδή, του μυστικού) και ότι όσο πιο ομοφοβικός εμφανίζεται κάποιος κληρικός, τόσο πιο πιθανό είναι να είναι γκέι.
 
Μάλιστα, ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι κάποιοι ιερείς διατηρούν κανονικές σχέσεις, ωστόσο, άλλοι είχαν τυχαίες επαφές και άλλοι απλώς αρνούνταν την σεξουαλικότητα τους.
 
Όσον αφορά στο ζήτημα της κακοποίησης ανηλίκων, ο Μαρτέλ ισχυρίζεται ότι το κλίμα μυστικοπάθειας που επικρατεί μεταξύ των ιερέων διευκολύνει τις συνθήκες συγκαλυψης και φαινομένων παιδοφιλίας.
 
Πηγή: Guardian

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.