15/08/2020 16:53:28
24.2.2012

Το κατά κεφαλήν χρέος των ΗΠΑ μεγαλύτερο από της Ελλάδας

Το κατά κεφαλήν χρέος των ΗΠΑ μεγαλύτερο από της Ελλάδας - Media

Σε έκθεση του, Αμερικανός Γερουσιαστής μέλος της Επιτροπής προϋπολογισμού της Γερουσίας, αποκαλύπτει πως το κατά κεφαλήν χρέος των ΗΠΑ είναι μεγαλύτερο όλων των Ευρωπαϊκών κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας που έχει το πιο δυσβάσταχτο χρέος σε ολόκληρη την ήπειρο.

Το γραφείο του Γερουσιαστή Jeff Sessions δημοσίευσε διαδικτυακά την Τέταρτη ένα γράφημα στο οποίο συγκρίνεται το κατά κεφαλήν χρέος της Ελλάδας, Ιρλανδίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Πορτογαλίας, με αυτό των ΗΠΑ.

Βασιζόμενη στα πιο πρόσφατα στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Επιτροπή της Γερουσίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κατά κεφαλήν χρέος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των ΗΠΑ ανέρχεται σε 33,834.59€, περίπου 15% υψηλότερο από το αντίστοιχο της Ελλάδας (29,275.94 €). Η Ελλάδα, μάλιστα, έχει το μεγαλύτερο χρέος σε αναλογία με το μέγεθος της οικονομίας της σε ολόκληρη την Ευρώπη των 17.

Η Επιτροπή επίσης προειδοποιεί ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα των ΗΠΑ μέχρι το 2020 μπορεί να εκτοξευτεί στα 56,360.98 €.

Στο πόρισμα της Επιτροπής τονίζεται ακόμη ότι, καθώς η Ευρώπη πλήττεται από σοβαρή οικονομική κρίση, οι Ευρωπαϊκές χώρες που αναφέρονται στην ανάλυση απειλούνται να χαρακτηριστούν «αφερέγγυες» από τις αγορές με σοβαρές συνέπειες για το δανεισμό τους.

http://topontiki.gr/img/uploads/big/133009636251.jpg

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.