search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:53
MENU CLOSE

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου CineDoc Kids: Επενδύοντας στους θεατές του αύριο, σήμερα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2060
14-2-2019
17.02.2019 04:00
tpjbptt4s1q7utsxwschq7gmd2u.jpg

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου CineDoc Kids επιστρέφει για τρίτη φορά στην Αθήνα (ενώ παράλληλα επισκέπτεται για πρώτη φορά τον Βόλο) επενδύοντας στους θεατές του αύριο…

Για όλα τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μπουν σε ρόλο θεατών, πρωταγωνιστών αλλά και κριτικής επιτροπής, συμμετέχοντας ενεργά σε όλη τη φεστιβαλική διαδικασία. Έτσι, οι μικροί μας φίλοι θα παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις, θα παρουσιάσουν και θα αξιολογήσουν ταινίες γνωρίζοντας από κοντά τη μαγεία του κινηματογράφου.

Ξεχωριστές ιστορίες που άλλοτε προκαλούν γέλιο και άλλοτε διεγείρουν τα πιο έντονα συναισθήματα συνθέτουν ένα μοναδικό πλέγμα εικόνων από όλον τον κόσμο, με απώτερο σκοπό να προσφέρουν έμπνευση και γνήσια ψυχαγωγία τόσο στα παιδιά όσο στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους.

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 15.30 θα προβληθεί «Ο Δρόμος της Διαφυγής» του Κριστιάν Ντιγκέ, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος. Ο Μορίς και ο Ζοζέφ, δύο αδέλφια εβραϊκής καταγωγής, βρίσκονται μόνα τους έχοντας να αντιμετωπίσουν τους θανάσιμους κινδύνους της – υπό γερμανικής κατοχής – Γαλλίας. Τα δυο παιδιά όχι μόνο δεν θα λυγίσουν αλλά θα επιδείξουν απίστευτο θάρρος, κάνοντας τα πάντα ώστε να αποδράσουν από τη ναζιστική εισβολή και να ενωθούν ξανά με την οικογένειά τους. Η ταινία απευθύνεται σε παιδιά από 12 ετών και πάνω.

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 12.00 τα παιδιά από οκτώ ετών και πάνω θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία «Διπλός Μπελάς» της Marta Karwowska, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνίας. Η ιστορία αναφέρεται στη δωδεκάχρονη Γιούλκα που, ζώντας σε οικοτροφείο, αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία στο να δημιουργήσει νέες φιλίες. Όταν φθάνει το καλοκαίρι αναγκάζεται να μείνει με την ιδιόρρυθμη θεία της στη Βαρσοβία, κάτι που κάνει ακόμα πιο βαρετή τη ζωή της. Όταν, όμως, ληστές εισβάλλουν στο σπίτι της θείας της και αρπάζουν κάποια πολύ σημαντικά έγγραφα, η ζωή της Γιούλκα παίρνει άλλη τροπή…

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 15.30 προβάλλεται στους μικρούς μας θεατές η ταινία «Τα cool παιδιά δεν κλαίνε» της Katarina Lauring, με την υποστήριξη της πρεσβείας της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου. Η Άνια είναι ένα κορίτσι που αντί για κούκλες αρέσκεται στο να παίζει ποδόσφαιρο. Αυτό όμως δεν βρίσκει σύμφωνα τα αγόρια που επιμένουν ότι το γήπεδο δεν είναι μέρος για κορίτσια. Ένα αναπάντεχο γεγονός, ωστόσο, ανατρέπει τα πάντα. Η Άνια διαγιγνώσκεται με λευχαιμία. Θα τα καταφέρει άραγε να αγωνιστεί στο τουρνουά παρά το γεγονός ότι είναι βαριά άρρωστη; Μια συγκινητική ταινία για παιδιά άνω των 10 ετών.

Ακολουθεί η ταινία «Τζέρεμι» (Anwar Safa) που θα προβληθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 12.00. Πρόκειται για την ιστορία ενός 8χρονου αγοριού που, ζώντας σε μια μικρή πόλη του Μεξικού, ανακαλύπτει ότι είναι χαρισματικός και έκτοτε ξεκινά για τον ίδιο ένα μακρύ ταξίδι νέων εμπειριών και αυτογνωσίας. Μια ταινία που απευθύνεται σε παιδιά άνω των οκτώ ετών.

Οι προβολές των ταινιών συνοδεύονται τόσο από βιωματικά εργαστήρια όσο και συζητήσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς θεατές να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου.

Από την άλλη, οι παράλληλες εκδηλώσεις που συνοδεύουν τις προβολές ενθαρρύνουν τις συλλογικές δράσεις και ενισχύουν τον διάλογο για τον ρόλο τόσο του κινηματογράφου όσο και των media στη ζωή των παιδιών.

Οι ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας του Φεστιβάλ απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια μικρών παιδιών και εφήβων σε διάφορα μέρη της γης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να νιώσουν μέρος ενός απέραντου κόσμου.

INFO

Κινηματογράφος Δαναός, Λεωφ. Κηφισίας 109, πλησίον μετρό Πανόρμου

Τιμή εισιτηρίου: 5 – 6 ευρώ

Πρόσθετες πληροφορίες: 2106922655, 6922657, 6922659 / www.danaoscinema.gr/

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:52