search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:58
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Δύο γυναίκες τέθηκαν υπό κράτηση επειδή μιλούσαν ισπανικά

15.02.2019 17:48
ΗΠΑ: Δύο γυναίκες τέθηκαν υπό κράτηση επειδή μιλούσαν ισπανικά - Media

 

Δύο Αμερικανίδες έχουν καταθέσει μήνυση εις βάρος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (US Customs and Border Protection – CBP), καθώς τέθηκαν υπό κράτηση επειδή μιλούσαν μεταξύ τους ισπανικά.

Συγκεκριμένα, η Άνα Σούδα και η Μάρθα Χερνάντεθ συνελήφθησαν από έναν αξιωματικό της υπηρεσίας ενώ έκαναν τα ψώνια τους σε ένα μανάβικο στην πολιτεία της Μοντάνα. Ακολούθως, ο αξιωματικός ανέκρινε τις δύο γυναίκες επί σαράντα λεπτά και ζήτησε να δει τις ταυτότητες τους. Αμφότερες πίστεψαν ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση, σύμφωνα με τα σχετικά νομικά έγγραφα.

Η μήνυση εις βάρος της υπηρεσίας κατατέθηκε από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθερίων (ACLU) εκ μέρους των δύο ισπανόφωνων γυναικών. Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η υπηρεσία, γίνεται λόγος για μία «ανεξέλεγκτη υπηρεσία, η οποία ενθαρρύνεται από μία φανατικά αντιμεταναστευτική διοίκηση».

Σκοπός της μήνυσης είναι να δοθεί τέλος σε αυτές τις πρακτικές από πλευράς της CBP, αναφέρει η ανακοίνωση της ACLU.

Η Σούδα ηχογράφησε το περιστατικό στο κινητό της, στο οποίο ο αξιωματικός ακούγεται λέει ότι ζήτησε να δει τις ταυτότητες τους, επειδή «μιλούσαν ισπανικά, τα οποία δεν ακούγονται συχνά εδώ πέρα».

Παρ’ όλα αυτά, βάσει του καταστατικού της, η CBP δεν επιτρέπει στους άνδρες της να πραγματοποιούν ελέγχους μόνο βάσει φυλετικών και εθνοτικών στερεοτύπων.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι περίπου 41 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες μιλούν την ισπανική γλώσσα, κάτι το οποίο καθιστά τις ΗΠΑ τη δεύτερη πολυπληθέστερη ισπανόφωνη χώρα στον κόσμο, έχοντας μάλιστα περισσότερους ισπανόφωνους και από την ίδια την Ισπανία, αν συνυπολογιστούν και οι δίγλωσσοι πολίτες.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:58