19/10/2019 02:07:32

Βρέθηκε ο τρόπος να «μιλήσουν» οι κωφάλαλοι: Γάντια μετατρέπουν τη νοηματική σε ακουστική ομιλία (Photos-Video)

Βρέθηκε ο τρόπος να «μιλήσουν» οι κωφάλαλοι: Γάντια μετατρέπουν τη νοηματική σε ακουστική ομιλία (Photos-Video) - Media

 

Φωνή σε κωφάλαλους θα δώσουν τα νέα γάντια που δημιούργησε ο 25χρονος μηχανικός από την Κένυα, Roy Allela.

Τα γάντια θα επιτρέψουν την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ κωφάλαλων ατόμων και εκείνων που ακούν αλλά δεν γνωρίζουν απαραίτητα τη νοηματική γλώσσα.

Τα γάντια Sign-IO μετατρέπουν ουσιαστικά τις κινήσεις των χεριών που χρησιμοποιούνται στη νοηματική σε ακουστική ομιλία μέσω Bluetooth και εφαρμογής smartphone.

Τα πρωτοποριακά γάντια διαθέτουν αισθητήρες τοποθετημένους σε κάθε δάκτυλο που ανιχνεύουν τη θέση κάθε δακτύλου, συμπεριλαμβανομένου του βαθμού στον οποίο κάθε δάκτυλο θα κάμπτεται σε μια συγκεκριμένη θέση. Τα γάντια συνδέονται μέσω Bluetooth με ένα τηλέφωνο με λογισμικό Android, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει τη λειτουργία «κειμένου σε ομιλία» για να παρέχει μεταφρασμένο λόγο στις χειρονομίες που κάνει κάποιος.

Η έμπνευση πίσω από τα γάντια προέρχεται από την προσωπική εμπειρία Roy Allela, του οποίου η ανιψιά είναι κωφή. Ούτε ο Roy ούτε η οικογένειά του γνωρίζουν τη νοηματική γλώσσα και συχνά δυσκολεύτηκαν να επικοινωνήσουν επαρκώς και σταθερά μαζί της. «Η ανιψιά μου φοράει τα γάντια, τα συνδέει με το τηλέφωνό της ή το δικό μου, και μετά ξεκινά τις χειρονομίες της νοηματικής. Μπορώ να καταλάβω πλέον τι λέει», δήλωσε ο Allela σε συνέντευξή του στο Guardian.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.