search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:45
MENU CLOSE

Λουκέτο στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής Nutella – Στοπ και στην παραγωγή Kinder Bueno

21.02.2019 15:56
Γι’ αυτόν τον απίστευτο λόγο φτιάχτηκε η Nutella - Ο πόλεμος, η πάστα, το ψωμάκι και το σημαδιακό 1964 - Media
 
Ο όμιλος Ferrero αποφάσισε να “αναστείλει προσωρινά”, “για προληπτικούς λόγους”, την παραγωγή του πρώτου εργοστασίου του παγκοσμίως της Nutella, στη Νορμανδία, μετά τον εντοπισμό ενός “ελαττώματος στην ποιότητα”, ανακοίνωσε η εταιρία.
 
“Επί του παρόντος, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το θέμα αυτό δεν αφορά κανένα προϊόν μας που διατίθεται σήμερα στην αγορά και ότι η προμήθεια των πελατών μας συνεχίζεται αδιαλείπτως”, πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου της Ferrero France.
 
Η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στο Βιλέρ-Εκάλ (περιοχή Σεν-Μαριτίμ) θα επιτρέψει τη διεξαγωγή ερευνών, των οποίων τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά έως το τέλος της εβδομάδας και θα μας επιτρέψει να λάβουμε τα διορθωτικά μέτρα”, διευκρίνισε η γαλλική θυγατρική του ιταλικού οικογενειακού ομίλου.
 
“Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 κατά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων ενός εκ των ποιοτικών ελέγχων στο εργοστάσιό μας του Βιλέρ-Εκάλ εντοπίσαμε ένα ελάττωμα στην ποιότητα ενός εκ των ημικατεργασμένων προϊόντων που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων μας Nutella και Kinder Bueno”, εξηγεί η Ferrero.
 
“Το ελάττωμα αυτό δεν ανταποκρίνεται στις ποιοτικές μας προδιαγραφές, συνεπώς αποφασίσαμε την προσωρινή αναστολή της δραστηριότητας του εργοστασίου”.
 
Το εργοστάσιο στο Βιλέρ-Εκάλ είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής παγκοσμίως της Nutella, που είναι άλειμμα πραλίνας φουντουκιού που περιέχει ζάχαρη κατά 56,3% και λιπαρά κατά 30,9%. Παράγει 600.000 βαζάκια ημερησίως, δηλαδή το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής.
 
Ο όμιλος Ferrero διπλασίασε τον κύκλο εργασιών του μέσα σε δέκα χρόνια για να ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει 22 θέσεις παραγωγής και απασχολεί περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:43