search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:06
MENU CLOSE

Αγωγή – μαμούθ 100 εκατ. δολαρίων κατά του HBO από το ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον (Video)

22.02.2019 15:34
Αγωγή - μαμούθ 100 εκατ. δολαρίων κατά του HBO από το ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον (Video) - Media

 

Στην αντεπίθεση περνά το Ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» αξιώνοντας 100 εκατομμύρια δολάρια από το δίκτυο ΗΒΟ για δυσφημιστικό περιεχόμενο ως προν τον άλλοτε «βασιλιά της ποπ».

Σύμφωνα με τον Guardian, η αγωγή αφορά παραβίαση ρήτρας συμβολαίου που υπογράφηκε το 1992, περί της μη μετάδοσης στο μέλλον δυσφημιστικού περιεχομένου για τον Μάικλ Τζάκσον. Όπως αναφέρεται στην έκτασης 53 σελίδων αναφορά, το HBO είχε υπογράψει το εν λόγω συμβόλαιο για την προβολή συναυλίας του Τζάκσον στο «Concert in Bucharest: The Dangerous Tour».

Με την κατάθεση της αγωγής το ίδρυμα επιδιώκει να οδηγήσει το θέμα σε διαιτησία, σημειώνοντας ότι, τελικά οι ζημίες του δικτύου πιθανώς ξεπεράσουν τα 100 εκατ. δολάρια χαρακτηρίζοντας -μεταξύ άλλων- το ντοκιμαντέρ ως έναν «μαραθώνιο μονόπλευρης προπαγάνδας που εκμεταλλεύεται αναίσχυντα έναν αθώο άνθρωπο που δεν είναι πλέον εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Ψύχραιμη υπήρξε η αντίδραση του γνωστού δικτύου, που με ανακοίνωση του δηλώνει ότι, το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί κανονικά. «Το πλάνο μας παραμένει ως έχει» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

Θυμίζουμε ότι στο ντοκιμαντέρ καταγράφονται οι μαρτυρίες δύο ανδρών, (του Τζέιμς Σέιφτσακ και του Γουέιντ Ρόμπσον), που αποκαλύπτουν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Μάικλ Τζάκσον στην ηλικία των 10 ετών.

Ήδη, κοινό και κριτικοί δήλωσαν σοκαρισμένοι από την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο Sundance Film Festival.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01