search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:01
MENU CLOSE

Το δρόμο της παράτασης παίρνουν οι 120 δόσεις

27.02.2019 16:20
Συμβολική κατάληψη στο υπ. Εργασίας από εργαζόμενους σε Ταμεία και ΟΑΕΔ - Media
 
Παράταση φαίνεται να παίρνει το νομοσχεδιο σκούπα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία , σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εργασίας οι οποίοι όμως διαβεβαιώνουν ότι η ρύθμιση θα προχωρήσει κανονικά, στο πλαίσιο που έχει ήδη περιγραφεί.
 
Ωστόσο, όπως σημειώνουν, χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη για τις τεχνικές λεπτομέρειες. Η καθυστέρηση αυτή φαίνεται να οφείλεται στη δημοσιοποίηση της 2ης Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιοποίησε για τη μεταμνημονιακή εποπτεία στην Ελλάδα η οποία επισημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος εξαιτίας της εφαρμογής του να προκύψει μείωση στα δημόσια έσοδα.
 
Το υπουργείο πάντως από την άλλη διευκρινίζει ότι η ρύθμιση δεν θα επηρεάσει αρνητικά την κουλτούρα πληρωμών και αυτό έχει γίνει γνωστό και στους θεσμούς. Όπως αναφέρουν, οι παρατηρήσεις τους κάθε φορά που επίκειται μία ρύθμιση είναι πάντα αυτού του τύπου.
 
Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, πηγές του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν ότι η αύξησή του ενισχύει το εισόδημα των εργαζομένων, γεγονός που θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση και θα ενισχύσει τη θετική δυναμική της οικονομίας και της απασχόλησης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:00