search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59
MENU CLOSE

Επιθεωρητές ΟΑΧΟ για Συρία: Τοξικό χημικό χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στη Ντούμα

01.03.2019 18:30
Τουλάχιστον 25 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στη Συρία - Media

 

Οι επιθεωρητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα «τοξικό χημικό» που περιείχε χλώριο χρησιμοποιήθηκε σε μια επίθεση τον περασμένο Απρίλιο εναντίον της συριακής πόλης Ντούμα, ενώ βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών και την πολιορκούσαν φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, ανακοίνωσε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Η επίθεση στις 7 Απριλίου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων κι οδήγησε στη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών εναντίον της συριακής κυβέρνησης από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Οι πληροφορίες που συνέλεξε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) παρείχαν «βάσιμους λόγους ότι χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα τοξικά χημικά την 7η Απριλίου του 2018».

«Αυτό το τοξικό χημικό περιείχε… χλώριο. Το τοξικό χημικό ήταν πιθανό μοριακό χλώριο» τονίζεται σε μια ανακοίνωση του ΟΑΧΟ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59