search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:35
MENU CLOSE

Παπακώστα σε Μητσοτάκη: Απάντησε ξεκάθαρα αν συμφωνείς με τον Βέμπερ για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

07.03.2019 13:14
Απάντηση Παπακώστα: «Όσοι θυμήθηκαν την Μαρία Αντουανέτα ως τι μιλούν;» - Media

 

Με αφορμή τις δηλώσεις του υποψηφίου για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν θα δώσει οδηγίες για τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία, η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ) Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου δήλωσε ότι «η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αποτελεί πάγια και στρατηγική επιδίωξη της Ελλάδας, η οποία έχει στόχο αφενός την σταθερότητα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, αφετέρου την ενσωμάτωση του Ευρωπαϊκού Δικαίου, Αξιών και Αρχών από την γειτονική μας χώρα» και πρόσθεσε: «με έκπληξη, λοιπόν, ενημερωθήκαμε για τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ, ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν θα δώσει οδηγίες, προκειμένου να διακοπούν οι ενταξιακές συνομιλίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας».

«Η Νέα Ελληνική Ορμή», συνεχίζει, «θεωρεί ότι μια τέτοια πράξη θα έθετε σε κίνδυνο τις προσπάθειες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της Ελλάδας για την ειρήνη και την σταθερότητα στην ευρύτερη γεωγραφικά περιοχή.

Η ενίσχυση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας, μέσα από τις ενταξιακές συνομιλίες της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί μονόδρομο, καθώς συμβάλλει καταλυτικά:

Στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, το οποίο ακόμη και σήμερα τίθεται πολλάκις υπό αμφισβήτηση από την Τουρκία,

Στην εμβάθυνση της Δημοκρατίας στην γειτονικής μας χώρας, μέσω της ενσωμάτωσης του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο τουρκικό Δίκαιο.

Στην απομόνωση των ακραίων εθνικιστικών φωνών,

Στην εμπέδωση κλίματος φιλίας, συνεργασίας και καλής γειτονίας της Τουρκίας με τις όμορες χώρες».

«Η Νέα Ελληνική Ορμή, ως ιδεολογικά συγγενές κόμμα με το ΕΛΚ, καλεί όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να τοποθετηθούν για τις απόψεις Βέμπερ, διότι εκτιμούμε ότι αυτές δεν εκφράζουν, τουναντίον αποκλίνουν από τις Αρχές του Διαλόγου και της Συνεργασίας που διέπουν την πολιτική των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντανακλώνται θεσμικά στο πρόσωπο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», σημειώνει η κ. Παπακώστα και καταλήγει: «Καλούμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ως μέλος του ΕΛΚ, να λάβει ξεκάθαρη θέση έναντι των δηλώσεων Βέμπερ. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει άμεσα και ξεκάθαρα εάν συντάσσεται με τις απόψεις αυτές, οι οποίες αντίκεινται στο ελληνικό δόγμα εξωτερικής πολιτικής. Επίσης, να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης ποια σχολή σκέψης εφαρμόζει στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Εάν δεν το πράξει, τότε σημαίνει ότι διαθέτει κρυφή ατζέντα και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30