search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:41
MENU CLOSE

Προειδοποίηση από Κομισιόν για την Κέρκυρα

08.03.2019 06:49
Προειδοποίηση από Κομισιόν για την Κέρκυρα - Media

 

H τραγική κατάσταση που επικρατεί την τελευταία δεκαετία στην Κέρκυρα αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενδέχεται να οδηγήσει και πάλι τη χώρα στο εδώλιο του Ευρωδικαστηρίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, απέστειλε χθες προειδοποιητική επιστολή, υποστηρίζοντας ότι η χώρα παραβιάζει την ενωσιακή νομοθεσία για τα απόβλητα. Από την πλευρά του το υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζει ότι δρομολογούνται έξι έργα για την οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Οπως ανακοίνωσε χθες η Επιτροπή, «από τον Ιούλιο του 2018 άρχισε να λαμβάνει καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες τα απόβλητα του νησιού δεν συλλέγονταν ούτε υποβάλλονταν πλέον σε επεξεργασία, αλλά εγκαταλείπονταν στους δρόμους ή αποστέλλονταν σε μυστικές τοποθεσίες».

Επισημαίνοντας ότι η χώρα απέτυχε να προστατεύσει την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον από τυχόν αρνητικές επιπτώσεις των αποβλήτων, λαμβάνοντας κατάλληλα μέτρα για τη διαχείριση και την επεξεργασία τους κίνησε τη διαδικασία επί παραβάσει.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:41