search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:46
MENU CLOSE

Στην εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» – Σωρεία αντιδράσεων

10.03.2019 10:43
Novartis: Επανεκκίνηση Ειδικού Δικαστηρίου με κατάθεση Βενιζέλου - Media

 

Με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου επικοινώνησε η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια του κρατικού τομέα για την Ισότητα Φύλων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» προκειμένου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της υφυπουργού «να συνομιλήσουν με θέμα τους κινδύνους που επισύρει για την ελληνική κοινωνία, η διακίνηση ακραίων και χυδαίων στερεοτύπων που αφορούν τις έμφυλες σχέσεις».

Πρόκειται για το πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» που καταφέρεται με σκαιότατο τρόπο στις γυναίκες πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύντροφο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αφορμή έντυπο που σταθερά διαδίδει και προωθεί φασιστικές, αντικοινωνικές, ρατσιστικές και εν γένει εγκληματικές απόψεις.

Η θέση της ΥΦ.ΕΣ. είναι ότι τα κόμματα, όλες οι γυναικείες, φεμινιστικές, πολιτιστικές οργανώσεις, οι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, έχουν καθήκον να πάρουν θέση στο ζήτημα αναχρονιστικής, καταδικαστέας και επικίνδυνης νοοτροπίας που αναδύεται και όχι ασφαλώς έναντι του μιαρού δημοσιεύματος.

Για το τελευταίο και τους “υπεύθυνους” του, μόνο ο νόμος και η δικαιοσύνη».

Μια μέρα πριν, η Αννέτα Καββαδία είχε ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα για το «εμμετικό» -όπως το χαρακτήρισε- πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» μέσω μιας ανάρτησής της στο Facebook:

«Συνειδητά ΔΕΝ αναπαράγω το εμετικό πρωτοσέλιδο. Συνειδητά ΔΕΝ δίνω χώρο και προβολή σε κάποιον που συστηματικά αναπαράγει τέτοιου είδους «απόψεις». Απολύτως συνειδητά, όμως, ΔΕΝ θα πω : «Εεεε, και τι έγινε; Πάντα τέτοιος ήταν». Γιατί η Ιστορία μας έχει δείξει το πού μπορεί να οδηγήσει η συστηματική στόχευση στα χαμηλότερα ανθρώπινα ένστικτα… Εισαγγελική παρέμβαση έπρεπε να έχει, ήδη, υπάρξει. Από χθες. Και απορώ με την ολιγωρία…» έγραψε.

«Το “Μακελειό” είναι σύμπτωμα του εκχυδαϊσμού της δημοσιογραφίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης» ανέφερε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνοντας: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην συνεχιστεί αυτό το αίσχος.»

«Η τιμωρία από τη δικαιοσύνη δεν αρκεί. Απαιτείται η καταδίκη από σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο και τις πολιτικές δυνάμεις. Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να κυλιστεί στο βούρκο του «Μακελειού».», κατέληξε.

To πρωτοσέλιδο προκάλεσε και την οργισμένη αντίδραση της Ρένας Δούρου. Η περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε ότι «οι επαγγελματίες της χυδαιότητας, οι καθ’ έξιν υβριστές του δημοκρατικού πολιτεύματος διεκδικούν με προκλητικά και χυδαία πρωτοσέλιδα, θέση στον δημόσιο διάλογο. Η μόνη θέση που τους ταιριάζει είναι εκείνη την οποία άλλωστε εκφράζουν πιστά. Το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο. Ο εξοστρακισμός τους από τον δημόσιο βίο είναι υπόθεση που μας αφορά όλες και όλους. Γιατί αφορά τη Δημοκρατία».

Για «απίστευτη χυδαιότητα» έκανε λόγο και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στο εν λόγω πρωτοσέλιδο, υπογραμμίζοντας: «Η σιωπή απέναντι στον φασιστικό οχετό, είναι συνενοχή!» προαναγγέλοντας  θα διεθνοποιήσει το ζήτημα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε:

«Η απίστευτη χυδαιότητα του πρωτοσέλιδου του “Μακελειού”, επιβάλλει την άμεση αντίδραση της Δικαιοσύνης, της ΕΣΗΕΑ κ κυρίως την απόλυτη καταδίκη και απομόνωση, από όλα τα κόμματα που σέβονται την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η σιωπή απέναντι στον φασιστικό οχετό, είναι συνενοχή!.

Ως Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αρμόδιος για τα θέματα ισότητας των φύλων, σκοπεύω να διεθνοποιήσω το ζήτημα, με επιστολή προς τους Προέδρους του ΕΚ, της Κομισιόν και του Συμβουλίου. Η φασιστική-σεξιστική χυδαιότητα, ντροπιάζει την Ελλάδα και την Δημοκρατία. Και θα ηττηθεί!».

Με μια παροιμία από τα Σφακιά σχολίασε το πρωτοσέλιδο από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

«Ο καλός θέλει καλύτερο κι ο κακός θέλει χειρότερο!!!», έγραψε στο προφίλ του στο Facebook, προσθέτοντας σε άλλο σημείο πως «τέτοια πρωτοσέλιδα σαν το σημερινό αλήτικο του Χίου, δεν μπορούν να κρέμονται στα περίπτερα!!!!».

Σε υστερόγραφο ανέφερε: «ΥΓ: Ο εισαγγελέας σε αυτή την περίπτωση δεν κινείται αυτεπάγγελτα, το ΕΣΡ και η ΕΣΗΕΑ, όμως;;; Έχουν προβλήματα ακοής και οράσεως όλα τους τα μέλη;;;».

ΣΥΡΙΖΑ: «Απέναντι στον φασιστικό οχετό του “Μακελειού” οφείλουν άμεσα να αντιδράσουν τόσο οι δημοσιογραφικές ενώσεις, όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα»

«Απέναντι στον φασιστικό οχετό του «Μακελειού» οφείλουν άμεσα να αντιδράσουν τόσο οι δημοσιογραφικές ενώσεις, όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του. «Καμία δημοκρατική δύναμη», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπορεί να επιλέξει τη σιωπή απέναντι στις νέες, απερίγραπτες χυδαιότητες που προσβάλλουν κάθε δημοκράτη πολίτη».

ΝΔ: Η δικαιοσύνη όφειλε να έχει παρέμβει ήδη για το δημοσίευμα του «Μακελειού»

Θέση για το δημοσίευμα του «Μακελειού» πήρε και η Νέα Δημοκρατία. 

«Η δικαιοσύνη θα όφειλε ήδη να έχει παρέμβει για το δημοσίευμα του “Μακελειού”», τονίζουν πηγές της ΝΔ αναφέροντας ότι «χυδαία δημοσιεύματα, όπως αυτό (…)  είναι ανάξια πολιτικού σχολιασμού».

ΚΙΝΑΛ: Καταδικάζουμε το πρωτοσέλιδο της ντροπής 

«Το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο, το απαράδεκτο δημοσίευμα της δήθεν εφημερίδας Μακελειό, για τις γυναίκες πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ», αυτό τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το Κίνημα Αλλαγής, αναφορικά με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Μακελειό”.

«Καταδικάζουμε το πρωτοσέλιδο της ντροπής και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. Η μηδενική ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές είναι για μας αδιαπραγμάτευτη αρχή. Εκφράζεται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις όποιον και αν αφορά. Η σιωπή είναι συνενοχή. Και εμείς δεν σιωπούμε…», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35