18/01/2021 19:08:38

Επιστρέφει στην Αλγερία ο πρόεδρος Μπουτεφλίκα εν μέσω λαϊκού ξεσηκωμού εναντίον του

Επιστρέφει στην Αλγερία ο πρόεδρος Μπουτεφλίκα εν μέσω λαϊκού ξεσηκωμού εναντίον του - Media

 

Ο 82χρονος πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα επέστρεψε σήμερα στην Αλγερία, όπου αντιμετωπίζει έντονες λαϊκές διαμαρτυρίες, τις πρώτες στα 20 χρόνια της εξουσίας του, για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για πέμπτη προεδρική θητεία.

Η επιστροφή του, έπειτα από δεκαπενθήμερη παραμονή σε νοσοκομείο της Γενεύης, επιβεβαιώθηκε από τις υπηρεσίες της προεδρίας.

Ο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2013, το οποίο έχει κάνει πολύ σπάνιες τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Σήμερα, χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν σε ολόκληρη την χώρα κατά της υποψηφιότητας του Μπουτεφλίκα και μέρος της χώρας ακολούθησε το κάλεσμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για γενική απεργία.

«Ε, Μπουτεφλίκα, δεν έχει 5η θητεία», φώναζαν σήμερα οι μαθητές στο κέντρο του Αλγερίου, που αντηχούσε όλη την ημέρα από τα κλάξον των αυτοκινήτων, σε μία ακόμη εκδήλωση διαμαρτυρίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.