16/07/2020 02:29:00

Γιατί κάποιες πινακίδες αυτοκινήτων έχουν κόκκινα γράμματα; - Η διαφορά με τα απλά ΙΧ

Γιατί κάποιες πινακίδες αυτοκινήτων έχουν κόκκινα γράμματα; - Η διαφορά με τα απλά ΙΧ  - Media

 

Θα έχετε παρατηρήσει στο δρόμο πολλά αυτοκίνητα να κυκλοφορούν πινακίδες με κόκκινα γράμμα οι οποίες «χτυπάνε» στο μάτι όταν τις αντικρίζουμε. Είναι μία εύλογη απορία, λοιπόν γιατί αυτές οι πινακίδες έχουν κόκκινα γράμματα; 

Έρχεται λοιπόν η απάντηση. Πολλά απ’αυτά τα αυτοκίνητα έχουν μειωμένη φορολογία. Κυρίως πολύτεκνοι. Ένας άλλος λόγος είναι πως όταν επαναπατρίζεται μετά από εργασία χρόνων στο εξωτερικό και εκτός ΕΕ, υπάρχει το δικαίωμα εντός 2 ετών να αγοράσεις αυτοκίνητο στην Ελλάδα χωρίς φόρο, δασμούς κλπ. Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό, αφού και εκεί υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί όπως π.χ. μπορεί να το οδηγά μόνο ο ιδιοκτήτης ή αν το πουλήσεις μετά μεταχειρισμένο πρέπει να πληρώσεις και τον φόρο. 

Γιατί υπάρχουν ακόμα; Ίσως γιατί από πολύ παλιά που δεν υπήρχε δυνατότητα να διασταυρωθεί ηλεκτρονικά οτιδήποτε σχετικά με τέλη κυκλοφορίας έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για να ξεχωρίζουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.