search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:03
MENU CLOSE

Aλέξανδρος Μπουρδούμης: Είναι πρόκληση να υποδυθώ τον Τσίπρα

17.03.2019 14:29
Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Η πρώτη βόλτα με το γιο του δίπλα στη θάλασσα - Media

 

Tα νέα είναι ευχάριστα, καθώς τα γυρίσματα της φιλόδοξης ταινίας του Κώστα Γαβρά έχουν αρχίσει ήδη στην Αθήνα και θα συνεχιστούν μέχρι τον Ιούνιο σε Παρίσι, Ρίγα, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Λονδίνο. Κεντρικό της θέμα η ελληνική κρίση, με τον διάσημο σκηνοθέτη να κλείνει την επιστολή του προς τον Τύπο με τη φράση «Έχω μια τεράστια πρόκληση μπροστά μου: Να μη σας απογοητεύσω».

Στον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα θα δούμε τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, ο οποίος δηλώνει στο People του «Έθνους της Κυριακής»: «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στη νέα ταινία του κ. Κώστα Γαβρά, ενός ζωντανού θρύλου του σινεμά και όχι μόνο. Ένας μέγιστος καλλιτέχνης, που μέσα από τις ταινίες του έχει αναδείξει σπουδαία πολιτικοκοινωνικά θέματα. Θα υποδυθώ τον Αλέξη Τσίπρα και θα είναι σίγουρα ένας ρόλος – πρόκληση και μια σπουδαία εμπειρία απ’ όλες τις απόψεις».

Τον Γιάνη Βαρουφάκη θα υποδυθεί ο Χρήστος Λούλης και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο εμπνευσμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου, ενώ θα κάνουν πέρασμα πολλοί Έλληνες και διάσημοι ξένοι ηθοποιοί. Το 1955 ο Κώστας Γαβράς έφυγε για τη Γαλλία με μόλις 110 δολάρια στην τσέπη, για να κυνηγήσει το κινηματογραφικό του όνειρο. Σήμερα, επιστρέφει, ως βραβευμένος σκηνοθέτης πια, για να «φωτίσει» την Ελλάδα που αντιστέκεται και επιμένει.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Συμμετείχε σε σεμινάρια των Μ. Μαρμαρινού, Δ. Οικονόμου, Αντ. Γύρα, Τ. Παπανικολάου, J.Tornabene και C.Gravzinis ενώ πήρε μέρος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Κέντρου Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί» μεταξύ άλλων με τους Λ. Κονιόρδου, Σ. Σακκά, Κ. Γεωργουσόπουλο, Φ. Κακριδή, Ε. Πήττα. Παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής με την Χαρά Κεφαλά.

Εκτός από την ενεργή συμμετοχή του στο θέατρο ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης εργάστηκε και εργάζεται στην τηλεόραση. Ξεκίνησε με guest εμφανίσεις στις πετυχημένες σειρές «Άκρως Οικογενειακών», «Κόκκινος Κύκλος», «Το Κόκκινο Δωμάτιο» και «Επτά Θανάσιμες Πεθερές». Έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τις σειρές «Λούφα και παραλλαγή» και «Βέρα στο δεξί». Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν στη σειρά «Έχω ένα μυστικό», όπου έπαιξε το ρόλο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Ακολούθησαν «Η Ζωή της Άλλης» και τα «Κλεμμένα Όνειρα». Ένας από του πιο γνωστούς του ρόλους είναι αυτός του Κωνσταντίνου Τριανταφύλλου στην σειρά «Το σόι σου», ένας ρόλος που τον καθιέρωσε στο ευρύ κοινό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01