search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:16
MENU CLOSE

Διάλογοι και τοπία

20.03.2019 06:39
Διάλογοι και τοπία - Media

 

Μεγαλοοικονόμου προς τον κ. Δημήτρη Καμμένο [αυτόν που φώναζε από τηλεοράσεως «Ρίξτους, Πάνο! ρίξτους, Πάνο! ρίξτους, Πάνο!», χωρίς να αρχίζει να φωνάζει με τη σειρά του κι απ’ τη μεριά του ο κ. Παπαδάκης (ΑΝΤ1) «Φρουρά! Φρουρά! Φρουράαα!»] – η κυρία Μεγαλοοικονόμου λοιπόν προς τον Ρίξτους Πάνο: «αν με κάνεις αυτοκράτειρα μπορεί να ’ρθω στο κόμμα σου»…

… «για την ώρα όμως είμαι ερωτευμένη με τον Τσίπρα (πλατωνικώς)» και, θα προσθέταμε εμείς: «θέλω να δω τον Πάπα, τον Πάπα, τον Πάπααα»…

Κύριε, ελέησον!

Στα ξύλα, στα λιθάρια και τα άγρια βουνά.

Σπαραχτικοί Διάλογοι.

Τσίπρας (προς νέους): «πρέπει να συζητήσουμε το θέμα της ψυχαγωγικής κάνναβης χωρίς ταμπού» Μπάφα του, μπούφα τον, που θα ’λεγε και ο κ. Καρανίκας. Ψυχαγωγία: αγωγή της ψυχής. Απ’ τον (πολύ) μπάφο στον (ολίγον) μπούφο, μια ζωή δρόμος. Ή από τον Μαρξ στον Λατούςαμώ τον σοσιαλισμό μου.

Όσο για τον Λατούς, ο Τσίπρας δεν τον έχει διαβάσει. Διότι αν τον είχε διαβάσει ακόμα και ο Τσίπρας θα καταλάβαινε ότι ο κ. Λατούς λέει παρλαπίπες. Όμως ο Τσίπρας μπορεί να λέει κουταμάρες και χωρίς τον Λατούς.

Αλλά ο Τσίπρας δεν θα ήταν ο Τσίπρας, αν, παρ’ ότι «πλατύτατα» αμαθέστατος ο ίδιος, δεν κορόιδευε τα διαβάσματα των άλλων.

Νεκρικοί Διάλογοι

Δεν φθάνει που μας είπε γκιαούρηδες ο Ερντογάν, επιπροσθέτως βρήκε ότι δεν κάνει καλό στην ελληνοτουρκική φιλία η όποια αντίδραση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, μια «ανακοίνωση ατυχής». Την προηγούμενη μέρα σε φωτογραφία ο κ. Κατρούγκαλος καμάρωνε δίπλα στον κ. Τσαβούσογλου σαν γύφτικο σκεπάρνι… σόρυ, σαν σκεπάρνι ρομά. Ένα απερίγραπτο κόρδωμα

του Κατρούγκαλου σε μια φωτογραφία που, δεν αξίζει χίλιες λέξεις κατά το δη λεγόμενο, αλλά μεγάλη ανησυχία – ένας τέτοιος καμποτίνος να προΐσταται της Ελληνικής Διπλωματίας.

Τοπίο Κρανίου Τόπος.

Η Ρωσική Ομοσπονδία άφησε στην άκρη τους λεονταρισμούς και αναγνώρισε τη «Βόρεια Μακεδονία». Η Κίνα χρειάζεται, λέει, την έγκριση των Σκοπίων για τα Μακεδονικά κρασιά.

Τοπία στην ομίχλη.

Ο άλλος Καμμένος, όχι ο Δημήτρης, ο Πάνος, απειλεί τον κ. Κοτζιά με δεσμά, βαριά δεσμά, μπουζού, το κελί το δεκατρίο (με τον Καπετανάκη μέσα).

Διάλογοι του κατιμά. («Με γαργαλάνε». Γαργάλατα).

 

Διάλογοι και τοπία. Όπου διεξάγονται δίκες προθέσεων και γίνονται προληπτικές προσαγωγές. Μια «Φάρμα των ζώων» – Διάλογοι και μονόλογοι, όπως εκείνος του κ. Κυρίτση: «δεν θυμάμαι να πέθανε κανείς από μολότωφ». Εδώ ακόμα και

η σάτιρα σηκώνει τα χέρια ψηλά μπροστά στη μαλακία.

«Ρεντίκολα, ε ρεντίκολα» αναγκάσθηκε να φωνάξει… άφωνος απ’ την άφατη βλακεία της παρόλας Κυρίτση ο κ. Κανάκης των «Ράδιο Αρβύλα». Λογικόν. Καθημερινώς τα έργα και οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνουν τη σάτιρα.

Τη σάτιρα με την οποίαν ο ίδιος ο Τσίπρας είναι τόσο δυσανεξικός, ώστε θα ήθελε να σκιτσάρει ο ίδιος τις γελοιογραφίες (όλες), να γράφει ο ίδιος τις εφημερίδες (όλες) και να παίζει μόνον ο ίδιος σε όλα τα κανάλια. Εξ ου και το παρατσούκλι «ο αρχισυντάκτης», μεταξύ στενών φίλων στο Ιερόν Παλάτιον και λοιπών παρακοιμώμενων.

Νεκρικοί μονόλογοι.

Ουκ εα με καθεύδειν η μνησικακία μου…

Και μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, νέκρα.

Όμως, οι διαδικασίες για τον ερχομό αριστερού Καζίνου στην Κηφισίας τρέχουν. Κατοστάρι. Την ίδια ώρα που ο κ. Γαβρόγλου αφήνει τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία να αργοπεθαίνουν.

Προφανώς, για αυτήν την καρικατούρα Υπουργού η παρακαταθήκη «πρώτοι στα γράμματα και τ’ άρματα» απάδει των μπάφων και των μπούφων, δεν τη χρειαζόμαστε.

Εμείς χρειαζόμαστε μια Διαπλοκή με ανθρώπινο πρόσωπο (Κόκκαλης) κι ένα βιογραφικό με αέρα κοπανιστό (Μυρσίνη Λοΐζου).

«Σύντροφοι», δυστυχώς επτωχεύσατε

twitter: @st_stavropoulos

email: [email protected]

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30