16/10/2019 00:07:19

Το μεγάλο μυστικό του Μητροπάνου: Τι έκανε το 1992 (Photos)

Το μεγάλο μυστικό του Μητροπάνου: Τι έκανε το 1992 (Photos) - Media

 

«Ο Μητροπάνος έφτιαξε το μνήμα του πατέρα μου Γιώργου Ζαμπέτα και ζήτησε από τη μάνα μου να μην το μάθει κανείς. Δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Δημήτρη. Μεταξύ τους είχαν μια σχέση πατέρα-γιου».

Ένα μυστικό που κράτησε 27 ολόκληρα χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αποκάλυψε στην «Espresso» η κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα, Καίτη. Αφορά τον τάφο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, για τον οποίο ο Δημήτρης Μητροπάνος έδωσε τότε 1 εκατ. δραχμές. Ήθελε να δημιουργήσει ένα μνημείο αντάξιο της μουσικής αξίας του Ζαμπέτα και τα κατάφερε. «Δεν θέλω να το μάθει κανείς κυρά-Αργυρώ. Αυτό θα είναι το μυστικό μας» είχε πει ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος στη σύζυγο του Γιώργου Ζαμπέτα, η οποία προτού πεθάνει εκμυστηρεύτηκε το μυστικό στην κόρη της Καίτη, λέγοντάς της: «Παιδί μου, να το ξέρεις. Τον τάφο του πατέρα σου τον έφτιαξε ο Μητροπάνος». Τέσσερα χρόνια αργότερα η Αργυρώ Ζαμπέτα έφυγε κι αυτή από τη ζωή ακολουθώντας τον σύζυγό της.

Ήταν 10 Μαρτίου 1992… Η Ελλάδα πενθούσε για τον χαμό ενός από τους στυλοβάτες του ελληνικού τραγουδιού. Ο Γιώργος Ζαμπέτας οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Γ’ Νεκροταφείο παρουσία χιλιάδων θαυμαστών του. Η σύζυγός του, Αργυρώ Ζαμπέτα, αποφάσισε να φτιάξει ένα μνήμα αντάξιο της καλλιτεχνικής του αξίας. Ωστόσο, το μνήμα κόστιζε ακριβά κι εκείνη αδυνατούσε να ανταπεξέλθει.

Λίγο καιρό αργότερα στο πατρικό σπίτι του Ζαμπέτα στο Αιγάλεω, τη χήρα επισκέφθηκε ο Δημήτρης Μητροπάνος. «Με τον Δημήτρη ο πατέρας μου είχε μια σχέση οικογενειακή. Απίστευτη. Σαν πατέρας με γιο» θυμάται μιλώντας στην «Espressο» η κόρη του σπουδαίου συνθέτη Καίτη και συνεχίζει: «Μου είχε αναφέρει η μάνα μου ότι ο Μητροπάνος την είχε επισκεφθεί και της είχε δώσει 1.000.000 δραχμές. Συγκεκριμένα, μου είχε πει: “Όσο ζω Καίτη μου, θα θυμάμαι ότι χάρη στον Μητροπάνο, φτιάξαμε το μνήμα του μπαμπά σου. Μου είχε ζητήσει να μην το μάθει κανείς”. Το μυστικό αυτό για να μην το πάρει μαζί της η μάνα μου, το εμπιστεύτηκε σε μένα. Αυτό δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Μητροπάνου».

Όπως θυμάται η Καίτη Ζαμπέτα, ο πατέρας της είχε τον τραγουδιστή από τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα στο πλευρό του, στα κέντρα που δούλευε. «Είχε ζητήσει από τον Μητροπάνο, αν δεν τον πλήρωναν οι μαγαζάτορες να του το έλεγε για να τους κατσαδιάζει. Ο μπαμπάς μου πολλές φορές τον χαρτζιλίκωνε», σημειώνει η Καίτη Ζαμπέτα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.