07/07/2020 07:55:18

ΝΔ: Ποιοι έρχονται μετά τις παραιτήσεις Μεϊμαράκη, Ασημακοπούλου, Μάρκου - Οι «ανεπιθύμητοι» και οι «διαγραμμένοι» 

ΝΔ: Ποιοι έρχονται μετά τις παραιτήσεις Μεϊμαράκη, Ασημακοπούλου, Μάρκου - Οι «ανεπιθύμητοι» και οι «διαγραμμένοι»  - Media

 

Την πρόθεσή τους να μην αξιοποιήσουν την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και αίρει το ασυμβίβαστο των δύο ιδιοτήτων και να παραιτηθούν εξέφρασαν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά και η Κατερίνα Μάρκου, που μεταπήδησε στην ΚΟ της ΝΔ από το Ποτάμι.

 Αυτή η εξέλιξη φέρνει μεταβολές και αλλαγές στην κοινοβουλευτική σύνθεση της Νέας Δημοκρατίας. 

Όπως αναφέρει το «Έθνος» τη θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Αννας Ασημακοπούλου αναμένεται να καταλάβουν οι δύο επιλαχόντες. Αυτοί είναι ο Αργύρης Ντινόπουλος, που είναι υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων, αλλά και το στέλεχος του κόμματος Ζωή Ράπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, με τα πρόσωπα αυτά θα υπάρξει ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων.

Πάντως ο Αργύρης Ντινόπουλος αφήνει ανοιχτά και άλλα ενδεχόμενα. Σε ανάρτησή του στο Facebook δηλώνει πως η έδρα του Β. Μεϊμαράκη «θεωρώ ότι ανήκει πρωτίστως στο κόμμα μου.  Γι’ αυτό ζήτησα και πρόκειται να συναντηθώ με τον πρόεδρο του κόμματος την Παρασκευή και αμέσως μετά θα ανακοινώσω την απόφασή μου». 

Διαγραμμένος και ανεπιθύμητος Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο κάποιος από τους δύο επιλαχόντες δεν αποδεχθεί την έδρα, τα πράγματα περιπλέκονται. Κυρίως γιατί ο αμέσως επόμενος εκλεγμένος είναι ο Γιάννης Μιχελάκης, που έχει διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία, μετά την καταδίκη του για πλημμέλημα με την κατηγορία της δωροδοκίας από τον επιχειρηματία Α. Πάλλη προκειμένου να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο για συμφέροντά του. Στην επόμενη θέση βρίσκεται ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, που θεωρείται «personanon grata» από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Όσον αφορά το Ποτάμι, τη θέση της Κατερίνας Μάρκου στη δεύτερη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης θα πάρει ο Νίκος Νυφούδης, που εκλέχθηκε στη δεύτερη θέση.

Ο Νίκος Νυφούδης έχει να επιδείξει ιδιαίτερη δράση σε ζητήματα οικολογίας και σε επικοινωνία που είχε μαζί του το «Εθνος» ξεκαθάρισε ότι θα ορκιστεί βουλευτής μετά την παραίτηση της Κ. Μάρκου. Ετσι το Ποτάμι θα αποκτήσει έναν ακόμη βουλευτή, ο οποίος όμως τυπικά θα ανήκει στους ανεξάρτητους, αφού όπως είναι γνωστό έχει διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, εφόσον δεν πληρούσε την προϋπόθεση του κανονισμού για 5 βουλευτές εκλεγμένους με το ίδιο κόμμα. Μάλιστα σε επικοινωνία με τον Ν. Νυφούδη έχει ήδη έλθει ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Πάντως στο Ποτάμι καλούνται να εξετάσουν και τις -εξαιρετικά περιορισμένες πιθανότητες για την ανασύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.