search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:16
MENU CLOSE

Αίγινα: Τους έκαψαν ζωντανούς και άρπαξαν τα 800.000 ευρώ

23.03.2019 09:53
Κορωνοϊός: Θετικό κρούσμα στην Αίγινα - Διέμενε σε ξενοδοχείο του νησιού ο ασθενής - Media

 

Μάρτυρες αποκάλυψαν στο «Τούνελ» παρατραπεζικά και τοκογλυφικά κυκλώματα, που έβαλαν στο στόχαστρο την περιουσία της Ειρήνης Μαρμαρινού. Τα χρήματα της άτυχης γυναίκας που δολοφονήθηκε με τρόπο φρικτό μαζί με τον ανιψιό της Λάμπρο Πρωτονοτάριο το Νοέμβριο του 2015 μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, δεν βρέθηκαν ποτέ…

Τα χρήματα της άτυχης γυναίκας που δολοφονήθηκε με τρόπο φρικτό μαζί με τον ανιψιό της Λάμπρο Πρωτονοτάριο το Νοέμβριο του 2015 μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, δεν βρέθηκαν ποτέ…

Όπως φάνηκε από την άρση τραπεζικού απορρήτου η Μαρμαρινού είχε προχωρήσει σε ανάληψη των αποταμιεύσεων της, ύψους οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ. Σημαντικές πληροφορίες που έφτασαν στην εκπομπή, έκαναν λόγο για συγκεκριμένα πρόσωπα με περίεργο ρόλο, που φαίνεται να είχε εμπιστευτεί η άτυχη γυναίκα για τα οικονομικά της.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τα άτομα αυτά χρωστούσαν μεγάλα ποσά αλλά μετά τις δολοφονίες βρέθηκαν με πολλά χρήματα και επιχειρήσεις. Ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων Νίκος Διαλυνάς, μιλώντας σχετικά, τόνισε: «Η οικογένεια μετά από τρία χρόνια έλαβε επιτέλους μια έστω τυπική επίσημη απάντηση από το τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής.

Σ’ αυτήν αναφέρεται ότι πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η δικογραφία θα παραδοθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Η δική μας ανταπάντηση είναι το έγγραφο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά που δίνει το πράσινο φως, ώστε να γίνει τώρα στον τόπο του μαρτυρίου η αυτοψία που δεν έκαναν οι αξιωματικοί της ασφάλειας. Ο ίδιος ο ιατροδικαστής που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή σας και διενήργησε την νεκροψία, είπε πως είδε πρώτη φορά τον χώρο από την τηλεόραση. Εσείς που πήγατε στο νησί συλλέξατε στοιχεία μέσα σε μια μέρα. Η ασφάλεια τριάμισι χρόνια τώρα δεν μπορεί να βρει την άκρη;».

Η αδελφή και ανιψιά των θυμάτων Νεκταρία Πρωτονοτάριου, είπε χαρακτηριστικά: «Μετά τη δολοφονία πήγα να κλείσω κάποιους μηδενικούς λογαριασμούς και μου ζήτησαν ένα σωρό έγγραφα. Αυτή τη γυναίκα που πήγε και σήκωσε ένα τέτοιο ποσό, δεν την προστάτεψαν; Δεν ειδοποίησαν έναν συγγενή; Εμένα που ήμουν συνδικαιούχος; Έδωσαν μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια της και μαζί με τη θεία μου χάθηκε άδικα και ο αδελφός μου που δεν είχε καμία εμπλοκή».

Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», σχολιάζοντας τις μαρτυρίες που αποκάλυψε η εκπομπή, ανέφερε σχετικά : «Η λογική λέει πως ένας πρώην επιχειρηματίας που έχει ένα τόσο μεγάλο ποσό, φροντίζει να το διασφαλίσει κάπου. Είτε σε θυρίδα, είτε σε κάποια επένδυση. Επιπλέον για να κάνει κάποιος ανάληψη ενός τέτοιου ποσού, γίνεται μια ειδική συμφωνία με την τράπεζα και ίσως χρειαστεί και χρηματαποστολή. Άρα υπάρχει ένας κύκλος ανθρώπων που εκ των πραγμάτων γνωρίζει για μια τέτοια εκταμίευση. Σε μια περίπτωση διπλής δολοφονίας όλη αυτή η διαδρομή των χρημάτων και τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν πρέπει να ελεγχθούν».

«Κατάλαβες τι σου λέω ή να το ξαναπώ;»

Το «Τούνελ» εντόπισε ένα από τα άτομα που υπέδειξαν μάρτυρες. Ο ίδιος ανέφερε πως γνώριζε τα θύματα, αλλά δεν είχε μαζί τους ούτε φιλικές, ούτε εχθρικές σχέσεις. Αρνήθηκε πως στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την Μαρμαρινού στο εμπόριο φιστικιού.

Σε όλη τη διάρκεια της συνομιλίας με τον δημοσιογράφο έδειχνε απρόθυμος να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα. Απέφυγε να μιλήσει με σαφήνεια σχετικά με το αν η Μαρμαρινού του είχε εμπιστευτεί τα χρήματα που σήκωσε από τον λογαριασμό της στην τράπεζα για να τα επενδύσει. Την ίδια αντίδραση είχε όταν ρωτήθηκε για ένα τρίτο πρόσωπο, κοινό γνωστό τους.

Ο ίδιος έκλεισε τον διάλογο, ως εξής: «Το γνωρίζω το άτομο αυτό, αλλά μη ξανασυζητάμε τα ίδια γιατί έχω δουλειά. Δεν ασχολούμαι, ούτε ξέρω τι έκαναν η Ειρήνη ή ο ανιψιός της ο Λάμπρος, ούτε και με ενδιαφέρει. Κατάλαβες ή να στο ξαναπώ; Για αυτές τις πληροφορίες να απευθυνθείς στην Αστυνομία…».

«Μετά το φονικό κάποιοι βρέθηκαν με χρήματα πολλά…»

Μια νέα διάσταση στην υπόθεση δίνουν τα όσα αποκάλυψε στο «Τούνελ», άλλος μάρτυρας που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην Αίγινα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, πριν την κρίση η Μαρμαρινού είχε γίνει στόχος των τραπεζών στο νησί, που διεκδικούσαν το μεγάλο ποσό που είχε αποταμιεύσει όλα αυτά τα χρόνια. Τόνισε πως κάποιοι τραπεζικοί υπάλληλοι διέρρεαν απόρρητα δεδομένα των καταθετών, που είχαν γίνει το αγαπημένο κουτσομπολιό του νησιού.

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως επιτήδειοι που συνεργάζονταν με παρατραπεζικά κυκλώματα έπειθαν άτομα με υψηλά ποσά στους λογαριασμούς τους, να προχωρούν σε αναλήψεις. Στη συνέχεια τους πρότειναν να τα επενδύσουν στοχευμένα αλλού για υψηλό επιτόκιο, κάτι που γνωρίζει και η αστυνομία.

Ο ίδιος πιστεύει πως είχε δίκιο ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Διαλυνάς όταν είπε στην εκπομπή πως οι δράστες βασάνισαν και σκότωσαν μ’ αυτόν τον φρικτό τρόπο τα θύματα όχι για να βρουν χρήματα, αλλά για να μην επιστρέψουν αυτά που είχαν πάρει από την Μαρμαρινού. «Η Ειρήνη με είχε ρωτήσει τι είδους άνθρωπος ήταν ένα συγκεκριμένο άτομο.

Της είπα να προσέχει γιατί είναι λαμόγιο, που εμφανίζεται ως επιχειρηματίας πρώτης γραμμής. Αυτός και η παρέα του, ενώ χρωστούσαν πολλά, ξαφνικά βρέθηκαν με πολλά χρήματα. Τους έψαξε κανείς μετά τη δολοφονία;» είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε η Ειρήνη πριν τη δολοφονία της… Η αδελφή και ανιψιά των θυμάτων αποκάλυψε πως λίγο καιρό πριν το άγριο φονικό, η θεία της σε μια μεταξύ τους κουβέντα, της είχε εκμυστηρευτεί πως σκεφτόταν να επενδύσει τις αποταμιεύσεις της. Ανέφερε πως συμβουλευόταν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που θεωρούσε έξυπνο και που ήξερε να διαχειρίζεται οικονομικά θέματα. «Σας ευχαριστώ κυρία Νικολούλη που ήρθατε η ίδια στην Αίγινα και κάνατε την έρευνα σας. Αισθάνομαι πλέον πιο δυνατή που έχω την στήριξη της εκπομπής. Ήμουν για τρία χρόνια εγκλωβισμένη σε ένα σκοτεινό τούνελ. Τώρα βλέπω και χαίρομαι πως οι μάρτυρες μιλούν και πιστεύω πως θα δούμε επιτέλους φως σ’ αυτήν την υπόθεση» είπε η συγγενής.

Πηγή: anikolouli.gr 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13