search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:25
MENU CLOSE

Αμηχανία στην κυβέρνηση για Λοϊζου, ικανοποίηση για την παραίτηση – Παρασκήνιο

23.03.2019 13:22
Αμηχανία στην κυβέρνηση για Λοϊζου, ικανοποίηση για την παραίτηση  - Παρασκήνιο - Media

 

Αμηχανία προκάλεσε σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση της Μυρσίνης Λοϊζου ωστόσο πλέον η παρολίγο υποψήφια ευρωβουλευτής αποτελεί παρελθόν και το ζήτημα θεωρείται λήξαν. Μάλιστα η ικανοποίηση για το γεγονός ότι το θέμα έληξε σχετικά νωρίς αποτυπώνεται και στην συνέντευξη του Νίκου Βούτση στο newpost λέγοντας πως είναι θετικό που η Μυρσίνη Λοϊζου «είχε την ευαισθησία να διευκολύνει το κόμμα αφού προέκυψε αυτή η δικαστική εκκρεμότητα που εγείρει θέματα ηθικής τάξης».

Με άλλα λόγια προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση το ζήτημα να τεθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η οποία θα συζητήσει για το ευρωψηφοδέλτιο και την επόμενη δέσμη υποψηφιοτήτων .

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι η πρόταση για την υποψηφιότητα Λοΐζου ανήκει στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, σε μια λογική ανοιγμάτων προς τα αριστερά και εξισορρόπησης των ανοιγμάτων προς το κέντρο.

Στο παρασκήνιο χθες άλλοι εμφανίζονταν να ζητούν ευθύνες από το κόμμα για το γεγονός ότι δεν είχε ελεγχθεί η υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοϊζου και άλλοι στον υπουργό και μέλος της Εκλογικής Επιτροπής που την πρότεινε.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από αρμόδιες πηγές, ούτε το κόμμα έχει μηχανισμούς ελέγχου και δη «ποινικού», ούτε ήταν δυνατό κάτι τέτοιο να γίνει με άλλο τρόπο παρά μόνο αν ο ίδιος ο υποψήφιος ενημερώσει για τις ανοιχτές υποθέσεις του με τη Δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος να δοθεί έκταση εσωτερικά, εφόσον το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα, μιας και ήταν καταφανές ότι υπάρχουν ζητήματα με τις υποθέσεις της Λοίζου (καταδικαστική απόφαση για την επί 5,5 χρόνια παράνομη είσπραξη της σύνταξης της νεκρής μητέρας της, δίκη για φορολογικά αδικήματα λίγο πριν τις ευρωεκλογές).

Κατά πληροφορίες, χθες αφότου είχαν γίνει γνωστές οι περιπέτειές της με τη Δικαιοσύνη αρχικά από την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και στη συνέχεια από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», υπήρξε στο Μαξίμου κοινή σύσκεψη αρμοδίων με την ίδια, όπου εκείνη κατάλαβε ότι η υποψηφιότητα της θα αποτελούσε πρόβλημα και παραδέχτηκε το λάθος της να μην ενημερώσει εξ αρχής για την εμπλοκή της με τη Δικαιοσύνη.

Υπό την επιμονή του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη το θέμα να τελειώσει άμεσα και να μην μείνει ανοιχτό μέσα στο τριήμερο ή μέχρι να επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες , συμφωνήθηκε η Λοΐζου να υποβάλει την παραίτησή της.

Υπήρξαν πάντως από ορισμένους και σκέψεις για την υπεράσπισή της και κατ’ επέκταση υπεράσπισης της επιλογής για την υποψηφιότητά της, διάθεση που αποτυπώθηκε και στα όσα ειπώθηκαν περί «ανθρωποφαγίας» της ΝΔ (κάτι που συμπεριλαμβάνεται και στην επιστολή παραίτησης) και δια συμψηφισμών με τα αμαρτήματα της ΝΔ και των ΜΜΕ που την στηρίζουν και τώρα «ηθικολογούν», γραμμή που κινήθηκε ελαφρώς στα σόσιαλ μήντια ή από δημοσιολογούντες φίλα προσκείμενους στην κυβέρνηση, και που πάντως φαίνεται να μαζεύτηκε.

Στις 6 Απριλίου μετατίθεται η εκδήλωση στο Τάε Κβον Ντο για τον προοδευτικό πόλο

Πλέον το κόμμα στρέφει το βλέμμα στην οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές και τον τρόπο με τον οποίο θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα, αν δηλαδή θα υπάρξουν ακόμη μία ή δύο δέσμες ονομάτων. Το θέμα θα συζητηθεί στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει την Τρίτη.

Αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η εκδήλωση που θα γίνει στον Ταε Κβον Ντο, δεν έχει χαρακτήρα παραουσιάσης του ψηφοδελτίου – άλλωστε θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα πριν – αλλά επισφράγισης της συνεργασίας με τις κινήσεις, πρωτοβουλίες και πρόσωπα που μετέχουν στην συγκρότηση του προοδευτικού πόλου καταρχάς με ορίζοντα τις ευρωεκλογές.

Η εκδήλωση – κοινή συνδιάσκεψη πάντως αν και αρχικώς προγραμματιζόταν να γίνει στις 27 Μαρτίου τελικώς μετατέθηκε για τις 6 Απριλίου. Κι αυτό γιατί η αρχική ημερομηνία ήταν στο μέσον της εβδομάδας που θα δυσκόλευε τη συμμετοχή από την επαρχία. Από την άλλη το επόμενο σαββατοκύριακο πραγματοποιείται το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ και κρίθηκε σκόπιμο τα δύο γεγονότα να μην συμπέσουν και να αποφυχθούν αχρείαστες αντιπαραθέσεις με την Χαριλάου Τρικούπη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:25