search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:16
MENU CLOSE

Τα γυρίζει ο Ερντογάν: Μπορεί να ονομάσουμε την Αγία Σοφία τζαμί, αντί για μουσείο

24.03.2019 20:03
Δύο «αποστάτες» προκαλούν τον Ερντογάν - Media

 

Τζαμί και όχι μουσείο σκέφτονται να ονομάσουν οι Τούρκοι την Αγία Σοφία, όπως αποκάλυψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Μπορεί να ονομάσουμε την Αγία Σοφία τζαμί, αντί για μουσείο, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να την επισκέπτονται χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο», δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

»Όπως στο τζαμί Σουλταναχμέτ (Μπλε Τζαμί) έρχονται τουρίστες και δεν πληρώνουν, όπως και στο Σουλεϊμάνιε. Έτσι μπορούμε να κάνουμε και στην Αγία Σοφία. Να βγει από το καθεστώς μουσείου» συνέχισε. 

Η τηλεοπτική συνέντευξη Ερντογάν, που μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής από την τουρκική τηλεόραση, απηχεί την ολοκληρωτική αλλαγή της στάση του. 

Μόλις την περασμένη Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Δεν είναι πρόβλημα για εμάς, μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια, αλλά τί κόστος θα έχει αυτό; Δεν βρίσκω σωστό να τα εξηγήσω εδώ αυτά, αλλά αυτό θα έχει κόστος και το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ για εμάς. Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλές χώρες του κόσμου έχουμε χιλιάδες τζαμιά. Άραγε όσοι το ζητούν αυτό, να γίνει τζαμί (η Αγία Σοφία), σκέφτονται τί θα συμβεί σε αυτά τα τζαμιά;», έλεγε. 

«Αυτή τη στιγμή πυρπολούν, επιτίθενται σε τζαμιά, ένα σωρό πράγματα γίνονται… Τα λένε αυτά χωρίς να σκεφτούν, τα λένε χωρίς να υπολογίζουν. Να με συγχωρούν, αλλά όλοι αυτοί δεν γνωρίζουν τον κόσμο. Ποιους έχουμε απέναντί μας. Γι’ αυτό ως πολιτικός ηγέτης, πριν μπω σε τέτοια παιχνίδια, κοιτάζω να μη χάσω την κατεύθυνσή μου», υποστήριζε. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59