search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:12
MENU CLOSE

Ερώτηση ΝΔ «για τις προσγειώσεις αεροσκαφών της Βενεζουέλας» στην Ελλάδα

26.03.2019 19:55
Πηγές της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Τσίπρας πού έχει εξαφανιστεί αυτές τις κρίσιμες στιγμές;	 - Media

 

Το ζήτημα «των πολύ συχνών προσγειώσεων» κυβερνητικών αεροσκαφών της Βενεζουέλας σε ελληνικά αεροδρόμια θέτουν με ερώτηση, που κατέθεσαν σήμερα προς τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εκκρεμεί ακόμη η απάντηση του κ. Σπίρτζη σε προηγούμενη ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για προσγείωση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ένα άλλο αεροσκάφος που ανήκει στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας προσγειώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2019 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης. Επίσης, στις 10 Νοεμβρίου 2018 το ίδιο κυβερνητικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας προερχόμενο από το Μαρόκο. Πέραν των δύο αυτών συγκεκριμένων περιπτώσεων τα κυβερνητικά αεροσκάφη του Μαδούρο έχουν προσγειωθεί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μέσα στο 2018 και στο αεροδρόμιο της Αθήνας αλλά και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας, χωρίς ποτέ να υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτούν τον κ. Σπίρτζη:

1. Πόσες φορές και πότε ακριβώς εντός του έτους 2018 και έως σήμερα έχουν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια κυβερνητικά αεροπλάνα της Βενεζουέλας;

2. Ποιος ήταν ο σκοπός των προσγειώσεων αυτών;

Επιπλέον, οι 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από τον Υπουργό Μεταφορών την κατάθεση στα πρακτικά των διαλόγων των πύργων ελέγχων των αεροδρομίων Ηρακλείου και Καβάλας με τον πιλότο του αεροσκάφους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:12