search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:34
MENU CLOSE

Στις 100.000 ευρώ το όριο προστασίας των επιχειρηματικών δανείων

28.03.2019 16:42
Νέο ευρω-μπάχαλο με το Ταμείο Ανάκαμψης: Κίνδυνος να μην ενεργοποιηθεί στις αρχές του 2021 - Media
 
Περιορίζεται η περίμετρος επιχειρηματικών δανείων για ένταξη στον νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας με νομοτεχνική αλλαγή στην οποία προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
 
Το ανώτατο ύψος ληξιπρόθεσμης οφειλής για την ένταξη επιχειρηματικών δανείων στο νέο πλαίσιο διαμορφώνεται στις 100.000 ευρώ από τις 130.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στη Βουλή.
 
Το ανώτατο ύψος ληξιπρόθεσμης οφειλής για την ένταξη επιχειρηματικών δανείωνστη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας μειώνεται στις 100.000 ευρώ από τις 130.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάνης Δραγασάκης.
 
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, για να ενταχθεί ένας δανειολήπτης στη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα πρέπει το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του να μην υπερβαίνει το όριο των 130.000 ανά πιστωτή ή το όριο των 100.000 ανά πιστωτή εάν αφορά επιχειρηματικό δάνειο.
 
Επιπλέον, η εμπορική αξία του ακινήτου θα είναι αυτή που έχει καταχωρηθεί στα βιβλία των τραπεζών, ενώ ο αιτών θα μπορεί να αποδείξει πως είναι διαφορετική από αυτή που περιγράφεται.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Δραγασάκης, η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή αυτή σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα για κρατική επιχορήγηση και να διασφαλιστεί η προϋπόθεση να προχωρήσουμε μπροστά και να δοθεί το πράσινο φως για την αποπληρωμή του 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών.
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωνε πως οι διαβουλεύσεις μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών «συνεχίζονται» καθώς παραμένουν «ανοιχτά» κάποια σημεία που αφορούν κυρίως τα επιχειρηματικά δάνεια.
 
«Εναπόκειται στους θεσμούς να πουν εάν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό. Αλλά υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος», σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος εν όψει της συνεδρίασης της επόμενης Παρασκευής.
 
Ερωτηθείς για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει εάν δεν καταστεί δυνατή η εκταμίευση σε αυτό το Eurogroup, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης είπε πως η απόφαση θα ληφθεί όποτε εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις, στην αντίστοιχη συνεδρίαση.
 
Δεδομένου ότι για τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η εκταμίευση της επόμενης δόσης από την επιστροφή των κερδών των Κεντρικών Τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι, αν δεν έχει ληφθεί απόφαση μέχρι τότε, θα μπορούσαν να συνδυαστούν οι δύο δόσεις, ωστόσο, εκτίμησε ότι αυτό «δεν το κάνει πιο εύκολο», καθώς θα υπάρχουν νέες προϋποθέσεις.
 
Πηγή: economy365.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01