search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:22
MENU CLOSE

Κουβαλάει επί 6 χρόνια, βρέχει χιονίσει, τον 12χρονο ανάπηρο συμμαθητή του στην πλάτη του, για να πάει σχολείο (Photos/Video)

01.04.2019 09:08
Κομπογιαννίτης έβαλε βεντούζες σε γνωστή ηθοποιό και εκείνη έπαθε βαριά εγκαύματα στο κορμί της (Σκληρές εικόνες)  - Media

 

Ο καλύτερος φίλος του 12χρονου Ξου Μπινγκγιανγκ είναι ο επίσης 12χρονος Ζχανγκ Ζε. Τα δυο παιδιά είναι αχώριστα. Μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά, πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, στην ίδια τάξη και κάθονται στο ίδιο θρανίο. Ο μικρούλης Ζχανγκ έχει από όταν γεννήθηκε αναπηρία και δεν μπορεί να περπατήσει.

Ο φίλος του όμως δεν τον αφήνει έτσι. Όπου πηγαίνει τον παίρνει μαζί του, στην πλάτη του. Ακόμη και στο σχολείο, με ήλιο με ζέστη με κρύο με χιόνια και βροχές ο Ξου θα πάρει στην πλάτη του τον Ζχανγκ και θα τον πάει στο σχολείο.

Η αγάπη και η παιδική φιλία είναι ένας δεσμός που είναι αδύνατον να κοπεί.

«Είμαι ψηλότερος και δυνατότερος δεν μπορώ να αφήσω τον φίλο μου έτσι. Είμαι το μπαστούνι του. Ζυγίζω 40 κιλά και ο φίλος μου μόλις 25» λέει γελώντας τρυφερά ο Ξου.

«Είναι ο καλύτερος μου φίλος. Κάθε μέρα με πηγαίνει σχολείο μετά διαβάζουμε μαζί και παίζουμε. Τον ευχαριστώ πολύ για όλα και κυρίως που με φροντίζει» ανταπαντά ο Ζχανγκ.

Ο 12χρονος Ζχανγκ πάσχει από μια σπάνια πάθηση τη μυασθένεια Γκράβις και σταδιακά χάνει τον έλεγχο των μυών του σώματος του.

Τα δυο παιδιά ζουν στην πόλη Μεισάν στην επαρχία Σιτσουάν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01