31/03/2020 16:19:33

Κουβαλάει επί 6 χρόνια, βρέχει χιονίσει, τον 12χρονο ανάπηρο συμμαθητή του στην πλάτη του, για να πάει σχολείο (Photos/Video)

Κουβαλάει επί 6 χρόνια, βρέχει χιονίσει, τον 12χρονο ανάπηρο συμμαθητή του στην πλάτη του, για να πάει σχολείο (Photos/Video)  - Media

 

Ο καλύτερος φίλος του 12χρονου Ξου Μπινγκγιανγκ είναι ο επίσης 12χρονος Ζχανγκ Ζε. Τα δυο παιδιά είναι αχώριστα. Μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά, πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, στην ίδια τάξη και κάθονται στο ίδιο θρανίο. Ο μικρούλης Ζχανγκ έχει από όταν γεννήθηκε αναπηρία και δεν μπορεί να περπατήσει.

Ο φίλος του όμως δεν τον αφήνει έτσι. Όπου πηγαίνει τον παίρνει μαζί του, στην πλάτη του. Ακόμη και στο σχολείο, με ήλιο με ζέστη με κρύο με χιόνια και βροχές ο Ξου θα πάρει στην πλάτη του τον Ζχανγκ και θα τον πάει στο σχολείο.

Η αγάπη και η παιδική φιλία είναι ένας δεσμός που είναι αδύνατον να κοπεί.

«Είμαι ψηλότερος και δυνατότερος δεν μπορώ να αφήσω τον φίλο μου έτσι. Είμαι το μπαστούνι του. Ζυγίζω 40 κιλά και ο φίλος μου μόλις 25» λέει γελώντας τρυφερά ο Ξου.

«Είναι ο καλύτερος μου φίλος. Κάθε μέρα με πηγαίνει σχολείο μετά διαβάζουμε μαζί και παίζουμε. Τον ευχαριστώ πολύ για όλα και κυρίως που με φροντίζει» ανταπαντά ο Ζχανγκ.

Ο 12χρονος Ζχανγκ πάσχει από μια σπάνια πάθηση τη μυασθένεια Γκράβις και σταδιακά χάνει τον έλεγχο των μυών του σώματος του.

Τα δυο παιδιά ζουν στην πόλη Μεισάν στην επαρχία Σιτσουάν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.