19/10/2019 19:39:04

Πόλεμος Δανέλλη - Ποταμιού για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Πόλεμος Δανέλλη - Ποταμιού για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

Δίχως τέλος είναι οι εκατέρωθεν επιθέσεις του Σπύρου Δανέλλη με το Ποτάμι. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο βουλευτής Ηρακλείου επιτίθεται στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, με αφορμή την ανακοίνωση του Ποταμιού που σχολίαζε με ειρωνικό τρόπο τη θέση του βουλευτή για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σπύρος Δανέλλης «σήκωσε το γάντι» και προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όσο άχαρο κι αν μου είναι, αυτή τη φορά, οφείλω να απαντήσω στο Ποτάμι. Θα ήταν πιο χρήσιμο και ειλικρινές αντί να ξεπέφτει σε «κατινιές» που δεν τιμούν την ιστορία του, να αναρωτηθεί με πολιτικούς όρους γιατί εξαϋλώθηκε, γιατί στάθηκε ανίκανο να διαχειριστεί τη δυναμική που του έδωσαν οι πολίτες.

Αφού είδαν πως Υπουργείο, Δήμος ή Περιφέρεια δεν υπήρξαν, το τροπάριο άλλαξε. Πλέον κατηγορούμαι για συναλλαγή και ιδιοτέλεια, με αντάλλαγμα μια θέση στο 42μελές ευρωψηφοδέλτιο, με σταυρό προτίμησης σε ολόκληρη την χώρα. Είναι τουλάχιστον ανήθικο και γελοίο.

Όσο για τη βουλευτική έδρα υπενθυμίζω πως δεν έφυγα. Εκείνοι με διέγραψαν. Και με διέγραψαν, επειδή τους έδωσα την ευκαιρία να πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον, ψηφίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Άμεση ήταν η απάντηση από το Ποτάμι:

«O κ. Δανέλλης διαμαρτύρεται σε εμάς γιατί ο κ. Τσίπρας θα τον βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο μαζί με άλλους 41 υποψηφίους. Άκουσον άκουσον… Την άλλη φορά να ζητήσει δύο φωτογραφικές τροπολογίες. Μία για να κρατήσει την έδρα – και τον μισθό – της Βουλής και ταυτοχρόνως να είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής (αυτό ήδη του το έδωσαν). Και μια δεύτερη τροπολογία που θα τον χρίζει αυτομάτως ευρωβουλευτή, να μην παιδεύεται με το σταυρό».

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή όταν το Ποτάμι είχε σχολιάσει δηκτικά σε ανακοίνωσή του την συνέντευξη του Σπύρου Δανέλλη στην εφημερίδα Έθνος και τη θέση του σχετικά με το αν θα συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε παρακλητικό ύφος κινείται η απάντηση του Σπύρου Δανέλλη στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές», σημείωνε στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι προσθέτοντας πως : «Οι εποχές που έλεγε (σ.σ. ο κ. Δανέλλης) "δεν θα είμαι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κι αν είμαι, θα παραδώσω την έδρα μου στο Ποτάμι γιατί εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους", έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα στην ουρά περιμένει και αυτός μια θέση, μια εξασφάλιση, κάτι τις τέλος πάντων που θα μειώσει την αγωνία του για το μέλλον. "Αχ, πού 'σαι, νιότη, που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος", που λέει και ο ποιητής, ανέφερε το Ποτάμι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.