search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:44
MENU CLOSE

Οργή Γιουνκέρ με τη Βρετανία: Τέλος στην παράταση αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία για το Brexit

03.04.2019 16:08
Ψυχρολουσία για την Άγκυρα από Γιουνκέρ: Είμαι Κύπριος στο θέμα της ΑΟΖ - Media
 
Άστραψε και βρόντησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μπροστά στο χάος που επικρατεί στη Βρετανία σχετικά με την συμφωνία για το Brexit.
 
O Λουξεμβούργιος πολτικός δεν άφησε κανένα περιθώριο, λέγοντας ότι η ΕΕ δεν θα δώσει άλλη μικρή παράταση στο Βrexit, αν οι Βρετανοί βουλευτές δεν ψηφίσουν έως τις 12 Απριλίου τη συμφωνία για το «διαζύγιο».
 
«Ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουμε είναι η κύρωση της συμφωνίας του Brexit. Η 12η Απριλίου είναι η ύστατη προθεσμία για την έγκρισή της από τη Βουλή των Κοινοτήτων», τόνισε ο Γιούνκερ, μιλώντας στην Ευρωβουλή.
 
«Αν αυτό δεν γίνει έως τότε, δεν θα είναι δυνατή περαιτέρω παράταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν και εξήγησε ότι μετά τη 12η Απριλίου υπάρχει το ρίσκο να τεθεί σε κίνδυνο η σωστή διεξαγωγή των ευρωεκλογών και η λειτουργία της ΕΕ.
 
Παράλληλα, πάντως, παραδέχθηκε ότι το Brexit χωρίς συμφωνία, τα μεσάνυχτα της 12ης Απριλίου είναι πλέον ένα πολύ πιθανό σενάριο, για το οποίο η Ε.Ε., αν και το απεύχεται, έχει ήδη προετοιμαστεί.
 
«Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλω. Αλλά είναι ένα αποτέλεσμα για το οποίο έχω σιγουρευτεί ότι η ΕΕ είναι έτοιμη», είπε, εξηγώντας ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να αναβαθμίζουν το προτεινόμενο σχέδιο για τις νέες σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας μετά το «διαζύγιο».
 
Ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι δεν θα υπάρχει μεταβατική περίοδος για τη Βρετανία αν το Βrexit πραγματοποιηθεί χωρίς συμφωνία. «Η Βρετανία θα επηρεαστεί περισσότερο από ό,τι η ΕΕ», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι «θα εργαστώ μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποφευχθεί ένα no-deal Brexit».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01