30/11/2020 03:14:35

Πέτρος Κόκκαλης: Θα συνεργαστούμε με όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις για ένα βιώσιμο μέλλον στην ΕΕ, με κοινωνική συνοχή

Πέτρος Κόκκαλης: Θα συνεργαστούμε με όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις για ένα βιώσιμο μέλλον στην ΕΕ, με κοινωνική συνοχή - Media
 
Την κίνηση πολιτών «Ο Κόσμος» και τους στόχους της, παρουσίασε σήμερα σε κεντρικό σημείο της Αθήνας ο επικεφαλής της Πέτρος Κόκκαλης, ενώ μίλησε και για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο κατέρχεται υποψήφιος ευρωβουλευτής.
 
Βασική ατζέντα της κίνησης Κόσμος είναι η προώθηση των 17 παγκόσμιων στόχων του ΟΗΕ που υπογράφηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Ε΅θνών στη Νέα Υόρκη αναφορικά με τις τρεις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο πλανήτης τα επόμενα 15 χρόνια: φτώχεια, ανισότητες και κλιματική αλλαγή.
 
Η πολιτική κίνηση Κόσμος ανταποκρινόμενη και στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Προοδευτική Συμμαχία, επιθυμεί να θέσει αυτή την ατζέντα στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης και πρακτικής.
 
Σε ό,τι αφορά την πολιτική ο Πέτρος Κόκκαλης κατά την παρουσίαση, σημείωσε ότι ο «Κόσμος» επιδιώκει να συνεργαστεί «με όλο το φάσμα των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων που είναι έτοιμες για ριζοσπαστικές αλλαγές και θέτουν ως προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή». Η συνεργασία αυτών των δυνάμεων, εκτίμησε, θα εγγυηθεί τον δρόμο προς την ανοικοδόμηση του κοινωνικού συμβολαίου της ΕΕ και τη στροφή προς ένα βιώσιμο μέλλον για την Ευρώπη και τον πλανήτη. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε, προέκυψε και η εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς υπάρχει ευθυγράμμιση απόψεων σε αρκετούς από τους Παγκόσμιους Στόχους.
 
Εφόσον ο «Κόσμος» ενταχθεί στην Ευρωβουλή θα ακολουθήσει μια διαδικασία ανοιχτής διαβούλευσης με τους πολίτες όλης της χώρας. Θα τεθούν προς διαβούλευση όλοι οι Παγκόσμιοι Στόχοι, με την κατάθεση σχετικών ερωτήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα ακολουθούν ανοιχτές συζητήσεις με τους πολίτες των 13 περιφερειών της χώρας και θα συγκροτούνται επιτροπές, οι οποίες θα ταξιδεύουν στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχουν σε θεματικά workshops και εκδηλώσεις. Για κάθε στόχο θα παραχθεί ένας οδηγός (manual) για την επίτευξή του.
 
Το επόμενο διάστημα υπάρχει η πρόθεση να πραγματοποιηθούν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.
 
Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί, ανέφερε ο κ. Κόκκαλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα πεδία παρέμβασης όπως πχ. η Αυτοδιοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.