search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:20
MENU CLOSE

Νέο τελεσίγραφο ΗΠΑ προς την Τουρκία: «Καταστροφική» μονομερής επέμβαση στη Συρία

04.04.2019 14:45
Νέο τελεσίγραφο ΗΠΑ προς την Τουρκία: «Καταστροφική» μονομερής επέμβαση στη Συρία - Media

 

Σε όλα τα μέτωπα σφυροκοπά πλέον η Ουάσινγκτον την Άγκυρα, καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών προσεγγίζουν το ναδίρ τους, αν δεν το έχουν ήδη φθάσει.

Με φόντο την αγορά των ρωσικών S-400, αλλά και την ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση των Τούρκων στα ανατολικά της βόρειας Συρίας κατά των κουρδικών δυνάμεων, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε τελεσιγραφικού χαρακτήρα ανακοίνωση όσον αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο στην Ουάσινγκτον.
 
Στη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ρόμπερτ Παλαντίνο, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνει ότι ο Πομπέο προειδοποίησε τον Τσαβούσογλου για τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες μιας μονομερούς στρατιωτικής δράσης στη βορειοανατολική Συρία. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Παλαντίνο, έθεσε το θέμα κρατούμενων Αμερικανών υπηκόων στην Τουρκία και τέλος εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ σχετικά με την την ενδεχόμενη αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία.
 
Πληροφορίες: news247.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:19