search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:49
MENU CLOSE

Δες πώς θα κάνεις το τηγάνι σου να λάμπει σαν καινούριο

06.04.2019 14:43
Αντικολλητικά τηγάνια: Κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζετε  - Media

 

Ωραίο το μαγείρεμα στο τηγάνι, είτε πρόκειται για μια ωραία τηγανιά πατάτες, ένα σαγανάκι ή τέλος πάντων ό,τι μπορεί να τραβάει η όρεξή σας, όμως, τα καμμένα λίπη που συγκεντρώνονται μετά, ποιος τα καθαρίζει;

Εδώ που τα λέμε το πλύσιμο των πιάτων -ειδικά αν δεν έχετε πλυντήριο- δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο και όταν έχετε να κάνετε με τηγάνια που το καθάρισμά τους απαιτεί λίγο χρόνο παραπάνω τα πράγματα δυσκολεύουν. Μην απελπίζεστε, όμως, ακολουθήστε τα παρακάτω βασικά tips και τα τηγάνια σας θα λάμπουν σαν καινούρια:

* Μόλις απομακρύνετε το φαγητό από το σκεύος, όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξτε λίγο ζεστό νερό και αλάτι. Το αλάτι διασπά τα λίπη και σε συνδυασμό με το ζεστό νερό βοηθά σημαντικά στην απομάκρυνσή τους από το τηγάνι.

* Για πιο δύσκολες περιπτώσεις, όπως καμμένα λίπη στη βάση, βυθίστε το τηγάνι για περίπου μία ώρα σε ένα μίγμα βραστού νερού με μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και ένα ποτήρι ξίδι. Στη συνέχεια, χωρίς να ξεπλύνετε το τηγάνι, το καθαρίζετε πρώτα με ένα σφουγγαράκι, μετά με λίγο σαπούνι και voila!

Πηγή: olivemagazine.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:49