search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:15
MENU CLOSE

Έκλεψαν αυτοκρατορικό δαχτυλίδι του Ναπολέοντα

07.04.2019 08:55
Έκλεψαν αυτοκρατορικό δαχτυλίδι του Ναπολέοντα - Media

 

Στα χέρια ληστή βρίσκεται, πλέον, πολύτιμο δαχτυλίδι που κοσμείται με τα διαμάντια της τελευταίας βασίλισσας της Γαλλίας, Ευγενίας.

Πρόκειται για ένα κόσμημα που υπολογίζεται πως κοστίζει εκατομμύρια ευρώ και εκλάπη από το αυτοκίνητο του τιτουλάριου 7ου πρίγκιπα του Μονφόρ, Ζαν Κριστόφ Ναπολέοντα Βοναπάρτη Η’ την περασμένη Δευτέρα.

Ο απόγονος της οικογένειας Βοναπάρτη που μένει μόνιμα στο Παρίσι και εργάζεται ως αναλυτής τραπεζικών επενδύσεων για λογαριασμό της Morgan Stanley, βρισκόταν στην γαλλική πρωτεύουσα με την αρραβωνιαστικιά του κοντέσα Ολυμπία Φον Άρκο-Ζίνεμπεργκ.

Το ζευγάρι στάθμευσε το αυτοκίνητο σε δρόμο κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, όταν ο δράστης βρήκε την ευκαιρία να αρπάξει μια τσάντα από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Μέσα στην τσάντα που εκλάπη, εκτός από το δαχτυλίδι, υπήρχαν επίσης χρήματα και πιστωτικές κάρτες.

Ο Ζαν Κριστόφ Ναπολέων και η Φον Άρκο-Ζίνεμπεργκ απευθύνθηκαν αρχικά στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, ζητώντας να παρακολουθήσουν όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του κτιρίου. Λίγο αργότερα, μάλιστα, το ζευγάρι διαπίστωσε ότι ο δράστης χρησιμοποιούσε μια από τις πιστωτικές κάρτες που έκλεψε πληρώνοντας με αυτή ένα γεύμα με σούσι, αλλά και πολυτελή διαμονή σε άλλο ξενοδοχείο του Παρισιού, αξίας 342 ευρώ.

Το δαχτυλίδι φαίνεται πως φτιάχτηκε τον 20ο αιώνα και αποτελείται από επτά μικρές μέλισσες, διακοσμημένες με πολύτιμες πέτρες και ένα διαμάντι 40 καρατίων. Οι πολύτιμοι λίθοι ανήκαν, σύμφωνα με τον ίδιο τον Ζαν Κριστόφ Ναπολέοντα στην Αυτοκράτειρα Ευγενία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Figaro, το δαχτυλίδι βρέθηκε, τελικά, στην κατοχή ενός 30χρονου Αιγυπτίου, γνωστού στις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:15