search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:25
MENU CLOSE

Πάτρα: Πλημμύρισε το Δημοτικό Πειραματικό Σχολείο – Λίμνες στις αίθουσες (Photos)

08.04.2019 10:29
Πάτρα: Πλημμύρισε το Δημοτικό Πειραματικό Σχολείο – Λίμνες στις αίθουσες (Photos) - Media

 

Αναστέλλονται τη Δευτέρα τα μαθήματα στο Δημοτικό Πειραματικό Σχολείο Πατρών στο Καστρίτσι.

Όπως αναφέρει το tempo24.news, οι πλημμυρισμένες αίθουσες και χώροι του σχολικού συγκροτήματος, εξαιτίας της δυνατής βροχόπτωσης, οδήγησαν στην απόφαση να μην λειτουργήσει το σχολείο. Μάλιστα ήδη έχουν ενημερωθεί οι γονείς των μαθητών για να τους παραλάβουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λόγω της έκτασης των ζημιών, εκτιμάται πως θα χαθούν αρκετές ημέρες μαθημάτων.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στις 20 Μαρτίου του 2018, με το ταβάνι να στάζει νερά.

Η  κακή κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολικού συγκροτήματος τότε είχαν γνωστοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς, όμως όπως κατήγγειλαν οι γονείς δεν είχε ληφθεί κάποια απόφαση για εργασίες συντήρησης και στεγανοποίησης.

Μετά από συσκέψεις η λύση για χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης δόθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς τόσο ο Δήμος Πατρέων όσο και το Πανεπιστήμιο, αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν. Συγκεκριμένα τον περασμένο Απρίλιο η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε το έργο που αφορά στην «Αποκατάσταση κτιριακών εγκαταστάσεων Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών»,συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και την ένταξη του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2018.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01