search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:10
MENU CLOSE

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία – 3.000 κεραυνοί έπεσαν τη Δευτέρα (Video | Χάρτες)

09.04.2019 06:58
Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία - 3.000 κεραυνοί έπεσαν τη Δευτέρα (Video | Χάρτες) - Media

 

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και σήμερα,Τρίτη 09/04 με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας με μικρότερη, ωστόσο, ένταση σε σχέση με τη Δευτέρα.

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα, στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι λίγα και πολύ τοπικού χαρακτήρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ. Στο χάρτη που ακολουθεί διακρίνονται οι περιοχές όπου οι άνεμοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ.

Επισημαίνεται ότι στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα σε μεγάλα υψόμετρα αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εκτιμώμενες βροχοπτώσεις έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 10/04.

Βροχοπτώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα – 3.000 κεραυνοί τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Ένα ψυχρό μέτωπο σάρωσε τη χώρα μας τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 προκαλώντας βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα όπως δείχνει ο παρακάτω χάρτης.

Εκτός από τα βόρεια τμήματα της Ρόδου και το Καστελόριζο, βροχή κατέγραψαν 320 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Επιπρόσθετα, πολλές καταιγίδες εκδηλώθηκαν κυρίως πάνω από θαλάσσιες περιοχές και περίπου 3.000 κεραυνοί ανιχνεύθηκαν από το σύστημα ZEUS μέχρι τις 20:30 και απεικονίζονται με κόκκινες κουκίδες στον χάρτη. Παρατηρήστε ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε περιοχές όπου εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες (σύμφωνα με τις καταγραφές κεραυνών).

Πηγή: meteo

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01