search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:43
MENU CLOSE

Στήνουν στην Αθήνα προβολή ντοκιμαντέρ για παραστρατιωτικό του εθνικιστικού Δεξιού Τομέα!

10.04.2019 16:27
Στήνουν στην Αθήνα προβολή ντοκιμαντέρ για παραστρατιωτικό του εθνικιστικού Δεξιού Τομέα! - Media

 

Ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του Ουκρανού Βασίλ Σλιπάκ, «ενός παγκοσμίου φήμης τραγουδιστή της όπερας» που «γεννήθηκε στο Λβιβ της Ουκρανίας αλλά αργότερα μετακόμισε στη Γαλλία, όπου και ακολούθησε μια πετυχημένη καριέρα», όπως αναφέρεται στην περιγραφή της εκδήλωσης, διοργανώνεται στην Αθήνα, στον κινηματογράφο Δαναό, από την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την περιγραφή της εκδήλωσης, «όταν ο πόλεμος ήρθε στην πατρίδα του» ο Σλιπάκ «αποφάσισε να εγκαταλείψει τη σκηνή για να καταταχθεί εθελοντικά στο στρατό». «Ο Βασίλ Σλιπάκ, ο ‘’Μύθος’’ πέθανε από μια σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή κατά τη διάρκεια της πολεμικής αποστολής στο Δονμπάς. Βραβεύτηκε μεταθανάτια με το παράσημο ‘’Αστέρι του Ήρωα’’.»

Πρόκειται για την ένοπλη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των δυνάμεων της κυβέρνησης του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών. Αυτό όμως που δεν αναφέρεται είναι ότι, σύμφωνα τουλάχιστον με τη Wikipedia, ο Βασίλ Σλιπάκ εντάχθηκε εθελοντικά στον παραστρατιωτικό, εθνικιστικό «Δεξιό Τομέα», λαμβάνοντας μάλιστα τον ψευδώνυμο «Μεφιστοφελής».

Ο «Δεξιός Τομέας» είναι μια ακροδεξιά, εθνικιστική οργάνωση, για την οποίαν ο διεθνής Τύπος έχει κατά καιρούς αφήσει αιχμές ότι αγγίζει τα όρια της φασιστικής οργάνωσης. Το BBC έχει χαρακτηρίσει τον Δεξιό Τομέα ως «ουκρανική εθνικιστική οργάνωση» και «οργάνωση-ομπρέλα ακροδεξιών ομάδων», το Time ως «ριζοσπαστική ακροδεξιά ομάδα, συνασπισμό ένοπλων υπερεθνικιστών» με ιδεολογία που «συγγενή προς τον φασισμό», οι New York Times ως «εθνικιστική ομάδα, ο Guardian ως «εθνικιστική Ουκρανική οργάνωση», το Reuters ως «ακροδεξιά εθνικιστική οργάνωση», το Γαλλικό Πρακτορείο ως «ακροδεξιά ομάδα» και η Wall Street Journal ως «οργάνωση-ομπρέλα ακροδεξιών ακτιβιστών και υπερεθνικιστών». Η Die Welt, η New York Times και η Le Monde Diplomatique έχουν χαρακτηρίσει κάποιες από τις ομάδες που συναποτελούν τον Δεξιό Τομέα ως ριζοσπαστικές ακροδεξιές, νεοφασιστικές, ακόμα και νεοναζιστικές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01