09/04/2020 22:08:48

Τσίπρας - Ράμα: «Κλειδί» για την ενταξιακή πορεία ο σεβασμός στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας

Τσίπρας - Ράμα: «Κλειδί» για την ενταξιακή πορεία ο σεβασμός στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας - Media
 
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής χωρών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και Κίνας, στο Ντουμπρόβνικ.
 
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Αλβανό ομόλογό του χωρίστηκε σε δύο τομείς:
  • την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την έναρξή της
  • τη διμερή συνεργασία κυρίως στον οικονομικό τομέα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός υπογράμμισε για ακόμη μία φορά ότι κεντρικό κριτήριο για την έναρξη της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.
 
Στο πλαίσιο αυτό συζήτησαν τις σαφείς θέσεις που έχει αναδείξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τα περιουσιακά δικαιώματα και τον εφαρμοστικό νόμο για τον αυτοπροσδιορισμό.
 
Συζητήθηκαν επίσης τα επόμενα βήματα σε σχέση με την άρση αλυτρωτικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια και για τα κοιμητήρια.
 
Στο δεύτερο σκέλος της συζήτησης έθεσαν επί τάπητος την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Αλβανίας με έμφαση στις υποδομές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.