02/04/2020 00:30:03

Έρχεται… λίφτινγκ στους συρμούς του Ηλεκτρικού

Έρχεται… λίφτινγκ στους συρμούς του Ηλεκτρικού - Media

 

Δεδομένων των οικονομικών δυσχερειών της εποχής και την έλλειψη χρημάτων για την αγορά νέων συρμών, η Αττικό Μετρό σχεδιάζει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των ήδη υπαρχόντων, που αναμένεται να κοστίσει περί τα 70 εκατ. ευρώ.

Για τη χρηματοδότηση του έργου αναζητούνται πόροι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ενώ προβλέπεται -μεταξύ άλλων- εγκατάσταση κλιματισμού νέα γενιάς, νέες πόρτες και οθόνες πληροφόρησης του κοινού.

Κοινό στοίχημα μέσω της προώθησης του προγράμματος ανακαίνισης και συντήρησης συρμών (που βρίσκονται σε λειτουργία από το 1985) να αποτελέσει οριστικό παρελθόν η εικόνα εγκατάλειψης των βαγονιών που έχουν «χρόνο ζωής» περί τα 30 με 35 χρόνια.

Παράλληλα, σχεδιάζονται αλλαγές σε όλα τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα των συρμών. Μέχρι πρότινος, τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάζονται στα συστήματα έλξης, λόγω των οποίων πολλοί συρμοί έχουν τεθεί σε αχρηστία.

Το τελικό πρόγραμμα αναβάθμισης θα καθοριστεί σε συνεργασία με την ΣΤΑΣΥ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.