search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:25
MENU CLOSE

Ιερώνυμος και Κώστας Καραμανλής στην παρουσίαση του τρίτομου έργου για την χειρουργική

17.04.2019 19:48
Ιερώνυμος και Κώστας Καραμανλής στην παρουσίαση του τρίτομου έργου για την χειρουργική - Media

 

Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου παρουσιάστηκε το έργο «Η χειρουργική των Ελλήνων διά μέσου των αιώνων».

Η παρουσίαση του τρίτομου αφιερωματικού έργου το οποίο επιμελήθηκε ο Ιωάννης Μπράμης, ομότιμος καθηγητής χειρουργικής ΕΚΠΑ, έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το «παρών» έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η σύζυγός του Νατάσα Παζαϊτη, ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος και πλήθος κόσμου καθώς η αίθουσα ήταν γεμάτη με περισσότερα από 600 άτομα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάχης Βαρθολομαίος, μέσω του εκπροσώπου του αρχιμανδρίτη Ευδόκιμου Καρακουλάκη.

Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης, ενώ στο πάνελ βρίσκονταν:

– Ο πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας και αναπληρωτής πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Ζωγράφος

– Ο διευθυντής του χειρουργικού τομέα της Σχολής Υγείας και Επιστημών, Γρηγόριος Κουράκλης

– Η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιστορίας της Ιατρικής ΕΚΠΑ, Εφη Πουλάκου-Ρεμπελάκου

– Οι ιστορικοί της Ιατρικής, Πάνος Αποστολίδης παθολόγος και Λάζαρος Βλαδίμηρος Γυναικολόγος

– Ο ομότιμος καθηγητής ορθοπεδικής ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Σουκάκος

Ο Ιωάννης Μπράμης που μίλησε αναλυτικά το πρωί στο Πρακτορείο FM 104,9 για το τρίτομο έργο, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εκδήλωση:

«Σήμερα έγινε η παρουσίαση ενός ιστορικού πολυσυνεργατικού πονήματος που αφορά την ιστορία της ελληνικής χειρουργικής διά μέσω των αιώνων. Είναι αρκετός ο κόσμος, είναι πολλοί οι φίλοι. Το βιβλίο έτυχε καλής υποδοχής. Φαίνεται ευανάγνωστο, διότι ως γνωστόν δεν υπάρχουν καλά και κακά βιβλία. Υπάρχουν κακογραμμένα και καλογραμμένα βιβλία. Φαίνεται λοιπόν πως αυτό είναι καλογραμμένο διότι ο κόσμος το υποδέχθηκε θετικά. Είναι εύληπτο» είπε και διευκρίνισε ότι η ιστορία αυτή αφορά όλους.

«Είναι μια ιστορία για όλους και εύχομαι ο σκοπός μας να πετύχει. Κι αυτός ήταν να δώσουμε στον απλό κόσμο, στον απλό άνθρωπο το θησαυρό μας. Δεν απευθυνόμαστε σε επιστήμονες που ούτως ή άλλως γνωρίζουν πολλά. Θέλουμε ο κόσμος να ξέρει ότι η ταυτότητά μας είναι ο ελληνισμός και όχι τα χαρακτηριστικά του λαού μας που αφορούν εμάς και κανέναν άλλον. Προς τα έξω εμείς δώσαμε γλώσσα, φιλοσοφία και ευ ζην. Δέκα χιλιάδες χρόνια προ Χριστού και μέχρι σήμερα και για πάντα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01